Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bralić: Narod je prevaren i neka njemu vrate šolde

Autor: Irena Jurjević

01.03.2009. 23:00
Bralić: Narod je prevaren i neka njemu vrate šolde

Foto: Vedran SITNICA



Ljuti smo na cilu Doru. Narod je glasova za nas, ali usprkos tome nismo uspili dobiti. Evo, bili smo prvi, a nismo pobijedili. Bob Rock je jednom reka’ Grunfu – ako misliš pobijediti, moraš doći prvi. E, ko’da i ja to ne znam? – komentar je Tomislava Bralića na netom održanu Doru. Usprkos činjenici što je od natjecanja prošlo nekoliko dana, emocije Zadrana su i dalje jake.
 Kao što je poznato, pobjedu na Dori odnio je Igor Cukrov s pjesmom “Lijepa Tena”, a mladi Šibenčanin prevlast je odnio praktički za bod, i to zahvaljujući žiriju koji mu je dodijelio čistu desetku.
 Na strani Bralića i Intrada bili su pak gledatelji zahvaljujući kojima su i odnijeli uvjerljivo prvo mjesto u polufinalnoj večeri. I u finalnoj večeri publika im je u deset minuta glasovanja dodijelila više od sedam tisuća glasova, dok je pobjednik Igor Cukrov dobio upola manje.
– Ako netko falš otpiva pismu, kako more od žirija dobiti desetku? Još pogotovo ako imaš četiri falša u pismi. No, ja im želim svu sreću i što bolji uspjeh u daljnjem natjecanju, kazuje Bralić.
 Na upit da komentira Vitasovićeve izjave da je Dora namještena i da se prolaz plaća, Bralić je kazao slijedeće:
– Ne znam, ne bi želio komentirati tuđe. Nemam argumente da je to namješteno, no htio bih da me netko demantira i da se objavi lista svih glasova. Odnosno, da T-HT objavi svoje glasove, i da žiri objavi svoje. Dvanaest tisuća glasova je pristiglo u dva dana i to u deset minuta glasovanja. Narod je tija da mi idemo vani, no žiri je imao zadnju. Narod je prevaren i neka njemu vrate šolde. Cijeli dan dobivam poruke podrške kako smo mi moralni pobjednici i svima je više žao nego nama, prepričava Bralić.
 Hoće li se prijavljivati opet na Doru, pjevač nije siguran:
– Ne znam ima li smisla kad se ovakve kužine događaju. To jest dobra promocija za pjesmu, no na Doru bi ponovno išao možda kada bi se promijenio njezin sustav.


 ODAKLE JE USKRSNUO BACK VOKAL?


Među nedosljednosti na ovogodišnjoj Dori spada i stanoviti ženski back vokal koji se na pozornici pojavio na polovici pjesme Ivana Cukrova. Naime, dotična dama nije bila najavljena, niti kao back vokal, niti kao dio duet:
– Taj prateći vokal je trebao diskvalificirati, jer ona nigdje nije bila najavljena. Nemam ništa protiv pratećeg vokala, ali imam protiv svega što se dogodilo. No, valjda će netko veći od mene progovoriti protiv sve te nepravde. Ja sam mali čovik, valjda će netko uspjeti doći do riječi, zaključio je Bralić.