Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uspjeli unatoč provokacijama

Autor: Viktor Bogut

01.03.2010. 23:00
Uspjeli unatoč provokacijama

Foto: Filip BRALA



Porazi se najbolje liječe pobjedama. Tom uzrečicom su se ravnali i kuglači Zadra kada su, nakon ispadanja iz Europske lige u njemačkom Bambergu, slavili na vrlo neugodnom gostovanju u Slavonskom Brodu. Zanatlija je momčad koja se drži oko sredine ljestvice, no isto tako radi se o sastavu koji zaista rijetko gubi kod kuće. Znali su Zadrani da im neće biti jednostavno doći do bodova. No nakon i ne tako lijepe utakmice, slavili su 5:3, a pobjedu je donijela bolja razlika u drvima.
– Ovo je vrlo važna pobjeda za nas. Možda i ključna u obrani titule. Rekao bih da smo sada 70% prvaci – rekao je kuglač Zadra Branislav Bogdanović, napomenuvši da bi Zadar ovom obranom titule, šestom u nizu, prestigao Medveščak koji također ima šest titula prvaka Hrvatske.
U Novskoj nije bilo lako igrati. Novi objekt. Drukčija kuglana, a dodatni pritisak stvarali su i navijači.
– Publika je jako blizu stazama. Možda metar-dva. Malo su i neugodni pa provociraju i znaju zavikati kada se baca. Ali svejedno smo uspjeli izvući pobjedu.
Sada vas očekuje gostovanje u Bjelovaru?
– Vjerujem da će nam biti lakše nego u Novskoj. Bjelovar je sada s porazom od Kandit Premijera manje-više ostao bez šansi za ostanak u ligi i pitanje s kakvim će motivom igrati protiv nas. No mi moramo ozbiljno ući u utakmicu i na pravi način odraditi to gostovanje, a onda kod kuće protiv neugodne mlade momčadi Grmošćice potvrditi obranu titule.
Dotaknuli smo se još jednom i ispadanje u četvrtfinalu Europske lige.
– Mi smo protiv Victorije izgubili u Zadru, kada smo, umjesto da osiguramo laganu pobjedu, kiksali i doživjeli teški poraz. Svaka šanse je izgubljena na domaćem terenu.
Što nedostaje da Zadar napravi korak više i dođe do pravog rezultata na Europskoj sceni?
– Možda još jedan kvalitetan igrač.