Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Manje “maloškolaca” nego lani

01.03.2011. 23:00
Manje “maloškolaca” nego lani


Nastavom je obuhvaćeno ukupno dvadeset troje djece, sedam manje nego lanjske godine. Kako pojašnjava pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Ražanac Damir Jordan, za rad male škole iz ovogodišnjeg će se proračuna osigurati približno 50.000 kuna


Prema odobrenju Općinskog vijeća i njegova predsjednika Predraga Duševića, a shodno prvotno postignutom dogovoru načelnika Općine Dragutina Miočića i ravnatelja ražanačke Osnovne škole “Jurja Barakovića” prof. Frane Lukića, ovih je dana počela s radom mala škola. Nastavom koju će do 15. lipnja ove godine provoditi profesorica predškolskog odgoja Zlata Miočić Stošić iz Rtine, obuhvaćeno je ukupno 23-oje djece predškolske dobi, 7 manje nego lanjske godine, iz Ražanca, Rtine, Ljupča, Ljubačkih Stanova, Krneze, Jovića, Radovina i Podvršja.
Kako pojašnjava pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Ražanac Damir Jordan, za rad male škole iz ovogodišnjeg će se proračuna osigurati približno 50.000 kuna.
– Manji dio troškova u iznosu po 50 kuna mjesečno po djetetu participirat će njihovi roditelji. Uprava škole budućim je prvašićima stavila na raspolaganje učionice sa svom pratećom opremom u zgradi matične škole u Ražancu kao i njenim područnim odjeljenjima. Nažalost, zbog štednje nismo bili u mogućnosti za djecu organizirati prijevoz, stoga ih od kuće na nastavu i natrag prevoze njihovi roditelji, kazao je pročelnik Damir Jordan.
Profesorica Zlata Miočić Stošić, koja ovaj posao radi već nekoliko godina, jednostavno krstareći dnevno općinom Ražanac uzduž i poprijeko u vremenu od 11.30 do 16.40 sati rekla nam je kako najviše devet predškolaca pohađa nastavu u Radovinu. U područnom odjeljenju u Ljupču, kojem još pored ovog mjesta pripadaju Ljubački Stanovi i Kneza je njih četvero dok ih je po jedan u Jovićima i Rtini.