Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Maskerata i karnevalić

01.03.2011. 23:00
Maskerata i karnevalić


Maskerata Zadarskog plesnog ansambla
Ovog četvrtka u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, s početkom u 18 sati, rasplesana djeca različitog uzrasta, maštovitih kostima, polaznici Plesnog studija Zadarskog plesnog ansambla, u povodu karnevalskih dana Zadrane će razveseliti prigodnom plesnom predstavom.
Dalmatinke Ane, dalmatinske prave dame, dalmatinske vile koje pomažu svim kuharima da im hrana uvijek bude ukusna, dalmatinske divojke, dalmatinske nonice, sve to i još mnogo toga naći će se u „Maskerati”, dalmatinskoj feštici rasplesanog plesnog studija.
Koreografije su osmislile Sanja Petrovski, Lara Stanin, Stošija Zrinski, Martina Ružić, Nikolina Dolfić, Tea Kulaš i Stella Rončević. Voditelji programa su Vinko Radovčić i Jelena Karoglan, a kao gosti će nastupiti polaznice Odjela za klasični balet Glazbene škole Blagoje Bersa.
Sutra Karnevalić 057 radija
Zbog najavljenih vremenskih neprilika Karnevalić 057 nije započeo jučer, već je odgođen za petak kada će program započeti s okupljanjem na Branimirovoj obali u 9.30 sati. Sudionici povorke kretat će se od Branimirove obale do Foruma preko Narodnog trga i Kalelarge, a u povorci će se nalaziti 1.500 djece, polaznika gradskih, županijskih i privatnih vrtića, te polaznici nekoliko osnovnih škola. U petak će Zadrani moći vidjeti gusare, pingvine, pande, bombone, stabla, jastuke, voće, kauboje i indijance, patuljke, vrtlare, anđele, gljive te brojne druge zanimljive maske i za svih njih na Forumu će biti organiziran i zabavni program uz pjesmu, ples i animaciju.
Karnevalić 057 je dvodnevnog karaktera pa je tako predviđen i program za ponedjeljak. Ovaj tradicionalni program održava se u organizaciji Radija 057 pod pokroviteljstvom Grada Zadra, Zadarske županije i Turističke zajednice Grada Zadra.