Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na Višnjik dolazi 260 plivača

01.03.2012. 23:00
Na Višnjik dolazi 260 plivača


Natjecanje će se odvijati u tri dijela, dok će plivači kroz 11 disciplina pokazati u kakvoj su trenutačno formi – kaže Josipa Nekić


Hrvatski plivački savez prvi je put organizaciju Mlađe kadetskog regionalnog prvenstva – Regije 1 povjerio Plivačkom klubu Zadar. Nakon lanjskog uspjeha s Plivatonom, mitingom za kategoriju početnika koji je također bio službeno natjecanje HPS-a, ovaj će vikend bazen na Višnjiku i PK Zadar ugostiti nadmetanje plivačica od 10 godina i mlađih te plivača od 12 godina starosti i mlađih. Tim povodom jučer je na zadarskom zatvorenom plivalištu predstavljena smotra najboljih dalmatinskih klubova, a medije je s tehničkim detaljima natjecanja upoznala Josipa Nekić, glavna trenerica Zadra.
– Na mitingu očekujemo nastupe 260 plivača iz 10 klubova, između kojih će se predstaviti i naših 60 plivača. Natjecanje će se odvijati u tri dijela, dok će plivači kroz 11 disciplina pokazati u kakvoj su trenutačno formi. Kako ova kategorija ne može nastupiti na Prvenstvu Hrvatske, radi se o najjačem natjecanju za nju te stoga očekujemo zanimljive borbe za naslove regionalnih prvaka – upoznaje nas Nekić.
Pored nastupa na Mlađe kadetskom regionalnom prvenstvu, plivači Zadra ovaj će vikend najbolja vremena i odličja potražiti na još dva natjecanja.
– Naš senior Karlo Vukić plivat će u Zagrebu na mitingu ZPK, a kadeti i stariji u subotu putuju u Split, gdje će brusiti znanje i plivati dionice koje ih očekuju na predstojećem Prvenstvu Hrvatske (od 15. do 18. ožujka u Splitu op.a.). Nadamo se da će još netko u međuvremenu uspjeti isplivati normu te se pridružiti brojci od 16 plivača koji će nas predstavljati na državnom prvenstvu – kazala je Nekić, naglasivši još kako je Zadar ove godine oborio svoj rekord s brojem plivača na PH.
Po završetku zimske sezone klub domaćin će organizacijske kvalitete demonstrirati i priređivanjem prvog Međunarodnog plivačkog mitinga Zadar. Od Josipe Nekić i Slavka Grdovića, člana uprave PK Zadar, saznali smo da će se 1. travnja na Višnjiku susreti mlađi kadeti iz Lijepe naše i njihovi vršnjaci iz susjednih zemalja.