Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pipan: Pobijedili smo, ali ovo se ne smije ponoviti

01.03.2012. 23:00
Pipan: Pobijedili smo, ali ovo se ne smije ponoviti


Mi ne smijemo dopustiti da pred svojim navijačima u svojoj dvoranu igramo toliko lošu obranu i toliko nekoncentrirano u napadu – ističe zadarski strateg


Nakon dalmatinskog derbija činilo se da je raspoloženiji i zadovoljniji bio trener Splita, nego trener Zadra. Nikša Bavčević je bio poprilično zadovoljan načinom na koji je njegova momčad odradila veći dio utakmice.
– Mi smo taktički odigrali izvrsno 25 minuta. Dobro smo se pripremili, ušli smo u njihove akcije, dobro zaustavili Vrbanca. No, postali smo opterećeni osobnim pogreškama, pogotovo naši centri. Bili smo bolji od Zadra pod košem i u tom segmentu sam pretpostavljao da smo jači, no ti prekršaji su nas usporili. Ostali smo bez prevlasti u reketu, bili smo nadskakani, a ne treba govoriti koliko su nam nedostajali Mimica i Dijan. Mi smo do pred utakmicu mislili da Mimica može igrati. Nije mogao, a na samom zagrijavanju je i Dijan rekao da ne može, tako da smo s puno problema ušli u utakmicu – istaknuo je Bavčević, koji je dodatno objasnio razloge  poraza svoje momčadi.
– Stigao nas je umor, a sigurno da je svoju ulogu odigralo i neiskustvo momčadi. Pala nam je koncentracija u obrani, Zadrani su pogodili nekoliko šuteva i situacija se potpuno promijenila na terenu.
Trener Splita posebno je bio zadovoljan igrom i angažmanom povratnika Nikole Vujčića.
– Nisam Vujčića planirao koristiti 35 minuta, ali zbog problema s prekršajima ostalih centara to sam morao učiniti. On je definitivno pozitivac koji itekako može razigrati i ostatak momčadi. Nije spreman za ovoliku minutažu. Za sada je spreman za 20 – 25 minuta, tako da se i kod njega osjetio umor, ali sigurno će nam itekako puno značiti.
Bavčević je istaknuo da njegova momčad se ne namjerava više pojačavati, ali je svejedno uvjeren da Split ima snage napasti četvrto mjesto.
– Mi nećemo ići u neke pošto-poto kupovine. Odlučili smo se za politiku mladih i njima dajemo priliku, ali  sigurno je i to da imamo legitimno pravo i mi se nadati tom četvrtom mjestu. Dokazali smo i u ovoj utakmici da itekako to možemo izvesti, a ukoliko budemo zdravi u Ligi za prvaka, mislim da ćemo igrati drukčije utakmice sa Zadrom.
S druge strane, Aleš Pipan nije bio toliko rječit, a pogotovo nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi.
– Mi smo dobili, a odigrali smo vrlo loše – objasnio je Slovenac na klupi Zadra. Posebno je bio ljut na početak utakmice.
– Ne smijemo dopustiti da pred svojim navijačima u svojoj dvorani igramo toliko lošu obranu i toliko nekoncentrirano u napadu.  Takve stvari nam se inače ne smiju događati, a pogotovo ne kod kuće.
Analiza, dakle slijedi…
– Definitivno ćemo analizirati ovu utakmicu. Imamo određene probleme koje do početka Lige za prvaka moramo riješiti. Ovo nije bilo dobro. Mogu samo čestitati igračima koji su u drugom poluvremenu bili na parketu. Dobili smo raspoloženu postavu, igrali smo agresivnu obranu i u konačnici dobili utakmicu. Nema druge nego nastaviti raditi i nastojati da se ovakve stvari ne događaju više.