Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pobjeda Jukiću donosi dvoboj za titulu

01.03.2012. 23:00
Pobjeda Jukiću donosi dvoboj za titulu


Ako uspijem slaviti u ovom dvoboju, dobit ću priliku u Zadru se boriti za WBO prvaka Europe protiv za sada još nepoznatog borca. U slučaju poraza tu priliku neću dobiti – kazao je Jukić


Zadarski boksač, član Boksačkog kluba Omnia, Ivan Jukić u subotu će imati jednu od najvažnijih borba u karijeri. Zadranin koji se bori u “middleweight” kategoriji suprotstavit će se njemačkom boksaču Turgay Uzunu. Meč će se održati u Münchenu.
– Imam za protivnika vrlo jakog borca – rekao je Jukić. – U svojoj karijeri on je ostvario 38 pobjeda, 11 puta je gubio, uz dva neodlučena dvoboja – objasnio je Zadranin čiji je omjer kudikamo bolji. Naime, Jukić se u svojoj profesionalnoj karijeri borio 12 puta i ostvario isto toliko pobjeda. Ipak, 31-godišnji zadarski boksač ipak nije toliko iskusan kao i njegov današnji protivnik.
– Uzun je bio trostruki prvak Njemačke, boksao je za europskog i svjetskog prvaka i u oba ta dvoboja izgubio je na bodove. Mislim da to dovoljno govori o tome kakvog suparnika ću ja imati u subotu.
Dvoboj u Münchenu definitivno nije samo stvar prestiže. U slučaju pobjede nagrada bi mogla biti itekako velika.
– Ako uspijem slaviti u ovom dvoboju, dobit ću priliku u Zadru se boriti za WBO prvaka Europe protiv za sada još nepoznatog borca. U slučaju poraza tu priliku neću dobiti. Bit će to jako zanimljiv dvoboj koji može donijeti mnogo toga. Koliko je zapravo meč bitan, dovoljno govori i to što je glavna borba večeri ona u kojoj se bori legenda europskog boksa Aleksandar Petković, a moja borba je ona borba prije toga.
Dvoboj s Nijemcem trajat će osam rundi. Naravno, ako se ne završi ranije, a Jukić je malo pobliže opisao svog protivnika.
– Radi se o tipičnoj njemačkoj školi boksa. Moj protivnik je čvrst boksač, uvijek ide prema naprijed. Radi se o pravom fighteru.
Koliko taj stil vama odgovara?
– Taj stil mi definitivno odgovara. Ne volim kada se borim protiv visokih boksača koji puno plešu i bježe. Mogao bi ovo biti izrazito atraktivan meč.
U kakvoj ste formi?
– U dobroj. Odradio sam odlične pripreme. Većinu treninga sam odradio ovdje u Zadru u Boksačkom klubu Omnija gdje su mi sparirali kolege iz kluba, najviše Ivan Rončević. Završni dio priprema odradio sam u ‘Božić gymu’ u Zagrebu gdje sam uz sparing Stjepana Božića dobio jedan nivo više koji mi je itekako bio potreban – zaključio je Jukić.