Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Na sve ili ništa

Autor: Viktor Bogut

01.03.2013. 23:00
Na sve ili ništa

Foto: Ivan JAMIČIĆ



I dalje Zadrani sve drže u svojim rukama, iako će sad napadati titulu biti znatno teže. Uvijek je lakše igrati kada imaš nekakvu zalihu. Sada je više nema


Znalo se da će 16., 17., i 18. kolo biti presudno za kuglače Zadra. U tom razdoblju je Zadrane očekivalo gostovanje u Zagrebu kod Grmoščice pa domaći dvoboj s Konikom Osijekom, da bi niz završio na gostovanju u Zaprešiću. Nažalost, Zadrani su kiksali već na prvoj prepreci. Prošlu subotu su poraženi u Zagrebu, čime su dopustili konkurentima za titulu Zaprešiću i Konikom Osijeku da se izjednače sa Zadrom na vrhu ljestvice. Protiv fantastične i fanatične igre domaćina momčad trenera Šime Mijolovića nije mogla.
No porazom u Zagrebu ništa nije izgubljeno. I dalje Zadrani sve drže u svojim rukama, iako će sad napadati titulu biti znatno teže. Uvijek je lakše igrati kada imaš nekakvu zalihu. Sada je više nema. Na vrhu su izjednačeni Zadar, Zaprešić i Konikom Osijek. A baš Osječani danas gostuju u Zadru. O koliko se jakoj momčadi radi dovoljno govori činjenica da je to manje-više isti sastav koji je prošle sezone dominantno osvojio titulu prvaka i koji među pet najboljih igrača lige ima čak trojicu (uključujući vodećeg).
– Vrlo su jaki i motivirani, a u zadnje vrijeme igraju jako dobro – objašnjava zadarski strateg.
A Konikom nije tako dobro krenuo u prvenstvo. Zadrani su ih već dobili u gostima. No kriza nije dugo trajala. U zadnje vrijeme Osječani igraju sve bolje i bolje, a koliko dobro pokazali su u Euroligi, gdje su doduše poraženi od najbolje svjetske momčadi Podbrezove, ali su pružili maestralan otpor.
– Bit će to sigurno neizvjesna utakmica. Mi moramo isključivo gledati sebe i pokušati odigrati što bolje. Vjerujem da imamo snage doći do dva boda koja bi nam bila od izuzetne važnosti – zaključuje Mijolović.