Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadru vrijedna pobjeda protiv Lokomotive

Autor: Drago Bajković

01.03.2013. 23:00
Zadru vrijedna pobjeda protiv Lokomotive

Foto: Zvonko KUCELIN



U 22. Kolu Prve HNL Zadar je na Stanovima stigao do vrijedne pobjede nad Lokomotivom. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Šime Gržan koji je u 25. minuti uspio svladati jučer odličnog Picaka. Zadrani su unatoč činjenici što su od 65. minute igrali s igračem manje nakon isključenja Bilavera uspjeli sačuvati prednost i travnjak na Stanovima napustiti uzdignutih ruku.
Već u 3. minuti Zadar je stvorio izglednu šansu za vodstvo. Nakon jednog ubačaja s desne strane i nakratko odbijene lopte Gržan je tukao ravno u istrčalog Picaka. Igrala se 7. minuta kada je Ljubović odlično prebacio loptu  s desne na lijevu stranu travnjaka, a Vasilj iz prve tukao prema vratima Lokomotive. Nažalost po domaćina Picak je opet bio siguran. U 9. minuti odlična prilika za domaćina. Vasilj je izveo kormer s desne strane, kratko uposlio Begonju koji ulatzi u šesnaesterac i povratnom loptom pronalazi Jerbića. Zadrov kapetan je tukao pod gredu, ali opet se ispriječio Picak.
I onda napokon zgoditak Zadrana. Begonja se na desnoj strani izborio za jednu loptu, ušao u šesnaesterac i odigrao povratno za Gržana koji iz prve tuče pod gredu za vodstvo domaćina – 1:0.
U 30. minuti Zadar je mogao povisiti vodstvo, odigrali suigrači Ferde Milina jednu polukontru, Perica je odvukao svoje čuvare,a Begonju su centimetri dijelili od pogotka. U 35. minuti Gržan je oduzeo jednu loptu na 35 metara i uposlio Pericu koji je otišao malo udesno, dovoljno da njegov udarac Picak osujeti bez puno teškoće. Jerbić je u 45. minuti pokušao s 25 metara, ali Picak je ponovno bio na pravom mjestu. S minimalnom prednošću Zadra otišlo se na odmor.
 U 48. minuti Begonja je oduzeo jednu loptu na lijevoj strani i na 20 metara uposlio Pericu čiji udarac nije precizan. Igrala se 53. minuta kada su Zadrani izveli još jednu lijepu akciju. Perica je okomitom loptom u šesnaerstercu uposlio Gržana čiji udarac je blokirao Puljić pa Picak nije imao većih problema ukrotiti loptu koju je uputio s 10-ak metara. Prvi udarac prema vratima Zadra Lokomotiva je uputila u 60. minuti. Martinac je izveo korner s lijeve strane, a Puljić pucao glavom preko Gluićeva gola.
A onda isključenje za Zadrane u 64. minuti.  Bilaver je nakon jednog dvoboja u samom kutu igračlišta nogom udario korner zastavicu  i sudac Tihomir Pejan, koji je jučer svih na Stanovima iritirao svojim odlukama šalje Zadrova braniča u svlačionicu. U najmanju ruku prestroga odluka.  Zadar se dobro branio s desetoricom na travnjaku i odolijevao svim napadima Lokomotive. Kramarić je u 80. minuti pokušao glavom, lopta je preletjela visoko iznad gola. U85. minuti pokušao je i Antolić s 20-ak metara, ali Gluić je siguran.
U 3. minuti sudačke nadoknade Lokomotiva je umalo došla do izjednačenja. Jedna svijeća ubačena u kazneni prostor Zadra završila je kod Puljića koji iz prve tuče ,a lopta prolazi tik pored desne vratnice Gluićeva gola. Nakoinb toga više nije bilo vremena, nakon neobjašnjive četiri minute nadoknade, sudac Pejin označio je kraj utakmice. Slavlje Zadrana tada je moglo započeti.


 ZADAR – LOKOMOTIVA 1:0


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 800.  Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) 5. Pomoćnici: Miro Grgić (Osijek) i Goran Pataki (Đakovo). Strijelci: 1:0 Gržan (25′). Žuti kartoni: Perica, Bilaver, Jerbić, Šimurina,  (Zadar),  Maleš, Martinac (Lokomotiva).Crveni kartoni:  Bilaver (65. – drugi žuti)
ZADAR: Gluić 6,5, Buljat 6,5, Ljubović 6,5, Sarić 6,5, Bilaver 6,5, Jerbić 6,5, Banović 6,5, Vasilj 6,5(od 83. Surać 6,5), Begonja 7, Gržan7 (od 66. Šimurina 6,5), Perica 6,5(od 71. Ivančić 6,5). Trener: Ferdo Milin
LOKOMOTIVA: Picak 6,5, Barbarić  6 (od 56. Pjaca 5,5), Mesarić 5,5, Puljić 6, Antolić 5,5, Male 5,5, Bručić 5,5, Boras 5,5, Kramarić 5,5, Trebotić 6 (od 46. Martinac 5,5), Pavičić  5,5 (od 60. Chago 5,5). Trener: Tomislav Ivković