Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Lovro Pogorelić u Zadru za Dan žena!

01.03.2017. 23:00
Lovro Pogorelić u Zadru za Dan žena!


Sve što karakterizira jednog majstora, Lovro Pogorelić ima u izobilju, svoj vlastiti neprikosnoveni pristup svemu što svira, tehniku koja mu dopušta da ispuni prostor zvučnim bojama, a da ne pravi kompromis s poteškoćama koje većina izvođača doživljava u svojim nastupima, sposobnost da se koncentrira i fokusira na način koji opčinjava slušatelja; slušatelj je uvjeren da je ono što se događa u danom trenutku upravo najvažnije.
Pijanist visoko profilirane i istančane individualnosti, Lovro Pogorelić održat će recital u Zadru u sklopu Koncertne sezone Zadar 2016./2017.
U povodu Dana žena, 8. ožujka svirat će kao kavalir za klavirom, na koncertu u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati.
Umjetnik koji od svoje sedamnaeste godine redovito koncertira diljem svijeta i ne prestaje očaravati uvjerljivom snagom, prirodnom virtuoznošću, specifičnom ekspresivnošću i istodobno skromnošću i jednostavnošću, predstavit će se kroz djela Modesta Petroviča Musorgskog i Sergeja Prokofjeva. Na programu će se tako naći jedno od najomiljenijih djela pijanističke literature iz razdoblja romantizma, Musorgskijeva suita Slike s izložbe, te posljednja od takozvane Tri ratne sonate, Sonata br. 8 u B – duru op. 84 Sergeja Prokofjeva.
Lovro Pogorelić izvanredni je profesor klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Utemeljitelj je i umjetnički voditelj festivala PagArt. Njegove izvedbe zabilježene su na više nosača zvuka u izdanju uglednih diskografskih kuća poput francuske kuće Intrada i hrvatske kuće Dancing Bear, a glazbeni televizijski kanal Mezzo snimio je dokumentarni film o nastanku jednog od njegovih CD – ova. Održao je koncerte i realizirao turneje na više kontinenata.