Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pupić Bakrač: Odluka o našem kandidatu ovisi o tome koga će kandidirati HDZ

01.03.2017. 23:00
Pupić Bakrač: Odluka o našem kandidatu ovisi o tome koga će kandidirati HDZ


U lokalnim političkim kuloarima ovih se dana može čuti kako je gradski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač kandidat Živog zida za gradonačelnika Zadra. Budući da je na zadnjim lokalnim izborima ostvario vrlo slab rezultat sa svega 3,80 posto podrške birača, Pupića Bakrača pitali smo hoće li se doista odvažiti na još jednu avanturu kandidature za gradonačelnika te je li točno da će biti kandidat Živog zida?
– Što se tiče moje kandidature ili/i kandidature mojih kolega iz Akcije mladih Marjane Botić i Ante Rubeše, to ovisi o HDZ-u. Radi se o tome da najprije čekamo potez HDZ-a da vidimo koga će oni kandidirati, odnosno hoće li to biti Kalmeta ili netko drugi, pa ćemo objaviti ime svojega kandidata. Što se tiče Živog zida, vjerujem da će nam dati podršku za grad Zadar, ali još nismo razgovarali o tome – kaže Pupić Bakrač.
Na pitanje zašto im je važno najprije doznati ime HDZ-ovog kandidata, otvoreno odgovara:
– Jer ćemo odigrati strateški potez spram HDZ-a. Zato najprije čekamo njihovu objavu, a tada ćemo objaviti jesam li ja kandidat za gradonačelnika, Marjana Botić ili Ante Rubeša. Kolegica Botić u javnosti je već poznata jer je radila jako puno na zaštiti Jadrana, vrlo je obrazovana i smatram je dobrom kandidatkinjom. A kolega Rubeša ostvario je odlične rezultate na parlamentarnim izborima u IX. jedinici i jedini razlog što nije ostvario veći su rezultati iz Šibensko-kninske županije. Svatko od nas troje, dakle, ima reference za kandidaturu – ističe Pupić Bakrač.