Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U Čistoći potpisan kolektivni ugovor

01.03.2017. 23:00
U Čistoći potpisan kolektivni ugovor


Početkom veljače potpisan je Kolektivni ugovor za zaposlenike TD Čistoća d.o.o.
Ugovor su potpisali direktor TD Čistoća Dragan Maračić i predstavnik samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Nenad Bačić.
Potpisivanju su prisustvovali predstavnici pregovaračkih odbora TD Čistoća, Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske-Sindikalna podružnica Zadar i Grada Zadra, kao većinskog vlasnika, koji su i usuglasili tekst Kolektivnog ugovora.
Pregovarački odbor Grada Zadra dao je Suglasnost na zaključivanje Kolektivnog ugovora nakon što je utvrdio da je isti u skladu s važećom zakonskom regulativom te nakon što je utvrđeno da će TD Čistoća biti u mogućnosti iz svojih redovnih prihoda samostalno ispuniti obveze utvrđene Kolektivnim ugovorom, iako je u određenim segmentima podignut standard u odnosu na dosadašnja materijalna i ostala prava utvrđena Pravilnikom o radu.
U sklopu promidžbeno-edukativnih aktivnosti koje Čistoća d.o.o. kontinuirano provodi, na nekoliko vozila za sakupljanje otpada istaknute su korisne informacije.
Sustavna edukacija građana i kvalitetna komunikacija s javnošću podrazumijeva raznolik izbor najboljih načina, poruka, sredstava, promidžbenih materijala.
– Izuzetno nam je bitna informiranost svakog pojedinca o mogućnostima odlaganja korisnog otpada kao i razlozima potrebe za tim, čemu ćemo i ubuduće posvetiti posebnu pozornost, ističu u Čistoći dodajući kako je to potrebno kako bismo zajedno učinkovito provodili cjeloviti sustav gospodarenja otpadom, upoznali korisnike s pravilnim postupanjem te tako poboljšali kvalitetu života pojedinca i društva.