Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Spomen-ploča i pjesma u sjećanje na Hrvoja

Autor: Irena Jurjević

01.04.2009. 22:00
Spomen-ploča i pjesma u sjećanje na Hrvoja

Foto: Vedran SITNICA



Članovi Tornada će godišnjicu smrti Hrvoja Ćustića obilježiti otkrivanjem spomen ploče na Murvičkom groblju, kao i objavljivanjem pjesme “12-i anđeo”


3. travnja napunit će se godina dana od smrti prerano preminulog mladog nogometaša Hrvoja Ćustića. Članovi Tornada će godišnjicu njegove smrti obilježiti otkrivanjem spomen ploče na Murvičkom groblju gdje počiva Hrvoje Ćustić, kao i objavljivanjem pjesme “12-i anđeo”. Inicijativu za objavljivanje pjesme pokrenula je zadarska navijačka skupina Tornado.
– Cijela inicijativa pokrenuta je uoči obljetnice smrti Hrvoja Ćustića. U udruzi smo to željeli na neki način dostojno obilježiti pa smo došli na ideju da trebamo napraviti nešto što bi vječno podsjećalo na Hrvoja, u obliku spomenika ili spomen ploče, objasnili su nam članovi Tornada Josip Pantalon i Jure Knežević. S tom idejom Tornado je i kontaktirao obitelj Hrvoja Ćustića kako bi dobili njihovo odobrenje.
– Dogovorili smo sastanak i otišli kod njih doma. Kada smo im rekli o čemu se radi, oduševljeno su prihvatili našu ideju. Bilo im je drago da se Tornado sjetio njihovog sina.
Hrvojeva majka Marina Ćustić donijela nam je pjesmu koju je za Hrvoja napisao Romeo Santini.
– Nažalost i Romeo koji je pjesmu trebao otpjevati, umro je ubrzo nakon Hrvoja.
Pjesmu je prvu dobila Hrvojeva djevojka Lidija koja ju je ustupila njegovoj obitelji, a članovi Tornada su je dobili prije četrdesetak dana.
– Hrvojeva mama nas je zamolila da dovršimo pjesmu. U četrdeset dana smo napravili spomen ploču i pjesmu koju sam u utorak navečer dobio na ruke, priča Pantalon.
Tekst i glazbu pjesme napisao je pok. Romeo Santini koji ju je napisao poslije Ćustićeve smrti. Nažalost, i on je preminuo mjesec dana poslije. Stihove su otpjevali Ivica Sikirić – Ićo, Davor Pekota, Rudolf Dvorski, Dario Terzin i Alen Bulić, a odsvirali su je Denis Šestan, Ivan Gulan i Ivan Ousenek.
Pjesma će se danas u popodnevnim satima po prvi put moći čuti na Novom radiju, dok je otkrivanje ploče zakazano također za danas, u 11 sati ujutro.
Iz Tornada nisu htjeli otkriti sve detalje u vezi spomen ploče, no napomenuli su kako to neće biti obična spomen ploča. Ploča je veličine 1m x 60 cm, a početni plan je bio da bude otkrivena na dan obljetnice smrti Hrvoja Ćustića 3. travnja. Ipak, kako navijači večeras kasno navečer kreću na put za Torino kako bi podržali Zadar na “Final 8”, njeno otkrivanje je prebačeno za dan ranije. Sama skica na kojoj je radilo pet članova izrađivala se tjedan dana, a klesaru Borisu Periću bilo je potrebno četrdeset dana da bi se ona prenijela s papira na kamen.
– Možemo reći da je ploča napravljena u navijačkom stilu, ali što je točno na njoj neka ostane tajna. Koga zanima neka dođe na njeno otkrivanje u Murvicu na groblje, kazao je Pantalon.