Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pobjeda donosi mirnu završnicu

01.04.2011. 22:00
Pobjeda donosi mirnu završnicu


Sa dva boda iz utakmice šestog kola Zadranke bi u završnicu prvenstva ušle s visoke druge pozicije te, što je još važnije, s boljim međusobnim omjerom u odnosu na Split
Pred košarkašicama Zadra jedan je od najvažnijih ovosezonskih susreta. Iako bismo na isti način mogli okarakterizirati većinu njihovih dvoboja u Ligi za ostanak – jer svaki je kvalifikacijski, a pobjede ih približavaju šestoj uzastopnoj prvoligaškoj sezoni – sutrašnji (nedjelja) ogled sa Splitom “bijelo-plavima” prilika je da dođu nadomak primarnog cilja. Sa dva boda iz utakmice šestog kola Zadranke bi u završnicu prvenstva (ukupno 10 kola) ušle s visoke druge pozicije te, što je još važnije, s boljim međusobnim omjerom u odnosu na gošće iz grada pod Marjanom.
Uzmemo li u obzir da nakon ovog vikenda igračice Marije Mazije očekuju dva gostovanja i još samo jedan pokušaj na domaćem parketu, da je liga i ove godine izjednačena te da u posljednji tren mogu isplivati i klubovi sa začelja, dobit ćemo sasvim jasan zaključak – Zadar treba pobjedu.
– Premda se još mnogo toga može dogoditi, dva boda iz ove utakmice bila bi gotovo pa presudna. Ne očekuje nas nimalo lagan raspored u nastavku. Moramo na gostovanja kod Croatije i Požege, a Agram se također pokazao kao izrazito neugodan suparnik. Iz tog nam je razloga pobjeda protiv Splita izuzetno važna. S njom možda ne bismo osigurali ostanak, no sigurno je da bismo znatno poboljšali izglede – kaže Šime Vidaković, pomoćni trener Zadra.
U 18 sati na parket Dvorane 3 na Višnjiku istrčat će ekipa koja je u posljednje tri utakmice ostvarila maksimalni učinak, a o opasnosti za Zadar najbolje svjedoči prošlotjedno slavlje Splita nad liderom Croatiom.
– Te tri pobjede dokaz su da je Split kvalitetna ekipa i ekipa koja je u usponu forme. Posebnu pažnju morat ćemo pokloniti njihovim visokim igračicama koje su podjednako opasne pod obručem i na vanjskim pozicijama. Ne smijemo se povući, to bi za nas bio hendikep, već raširiti igru i obranom po cijelom terenu pokušati zaustaviti suparničke nalete – upozorava Vidaković.
Raspored 6. kola: Zadar – Split (nedjelja, 18 sati), Plamen Požega – Croatia 2006, Agram ZG slobodan.


 BEZ IVANE BLAŽEVIĆ


Ozljede ponovno nisu poštedjele Zadar. Do bodova koji ostanak znače “bijelo-plave” će najizglednije morati bez Ivane Blažević, jedne od ključnih igračica u domaćim redovima.
– Blažević zbog ozljede zgloba nije trenirala cijeli protekli tjedan, a do prije dva dana hodala je uz pomoć štake. Sada je njeno stanje nešto bolje, no još moramo procijeniti hoće li moći nastupiti. Ipak, iako postoji realna šansa da nećemo moći računati na usluge naše stožerne igračice, nećemo kukati, nego dati sve od sebe kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Imamo još kvalitetnih košarkašica koje će, nadam se, biti na visini zadatka i pokazati da mogu povući kada je najpotrebnije – kaže Vidaković.