Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Šećer na kraju odlične sezone

01.04.2011. 22:00
Šećer na kraju odlične sezone


Igramo standradno dobro, bez oscilacija i to nam je najveća kvaliteta – kaže Šime Mijolović
Danas u 13 sati kuglači Zadra izaći će na staze njemačkog Bad Langensalza, a protivnik u polufinalu Europske lige bit će im slovačka Podbrezova. Danas i sutra tako će Bad Langensalza ugostiti po četiri najbolje momčadi i ekipe starog kontinenta, a nedjelja će promovirati nove prvake, odnosno prvakinje Europe. Što se tiče Zadra, kuglači trenera Šime Mijolovića u Njemačku su krenuli prepuni samopouzdanja. A za to definitivno imaju razloga. Sezona koja se približava kraju definitivno je jedna od onih velikih. Već su Zadrani osvojili srebro na Svjetskom Kupu, dominantno osigurali titulu prvaka Hrvatske i lagano se prošetali kroz Europsku ligu prema ovom Final fouru, a da su pritom razbili njemačku Victoriu Bamberg, sastav koji je njih razbijao protekle dvije sezone.
Sada Zadrane očekuje šlag na torti vrhunske sezone. Ponovo su uspjeli izboriti Final four najjačeg Europskog natjecanja, a danas će protiv Podbrezove, inače pobjednika Svjetskog Kupa, pokušati izboriti novo finale.
– Nema tu posebnog favorita. Rekao bih da su šanse za prolaz 50 posto i njima i nama – rekao je trener Zadra Šime Mijolović, svjestan snage protivnika, ali i snage svoje momčadi koji tijekom cijele sezone drži zavidnu razinu forme.
– Mi jako dobro poznajemo tu momčadi njihove igrače. Isto tako oni jako dobro poznaju nas, tako da nema posebnih tajni. Bit će to pravi mali rat. Očekujem poprilićno neizvjesnu utakmicu, punu preokreta. Igra se na šest staza, dakle dva puta po tri para i svi ćemo trebati biti maksimalno koncentrirani.
Podbrezova je pobjednik Svjetskog Kupa i svojevrsni dream team europskog kuglanja, a Zadrani, kako igraju u ovoj sezoni, definitivno nisu bez šansi.
– Igramo standradno dobro, bez oscilacija i to nam je najveća kvaliteta. Moram priznati da, kada se satajaju, dvije ovako jake momčadi, presudan zna biti i čimenik sreće. Nadam se da će on sada biti na našoj strani.
Kakvo je stanje s ozljedom Luke Ukalovića?
– Sve je u redu. Ta ozljeda je sanirana i Ukalović jako dobro i trenira i nalazi se i u jako dobroj formi. Općenito smo pojačali treninge u zadnja dva tjedna i vjerujem da maksimalno spremni dočekujemo ovu završnicu. Na sreću nikakvih problema s ozljedama trenutno nemamo.


 NIJEMCI FAVORITI U DRUGOM POLUFINALU


U drugoj polufinalnoj utakmici, koja je na rasporedu u 8 sati igraju njemački Rot-Weiß Zerbst i mađarski Szeged.
– Iako se radi o dvije super jake momčadi, ipak bih laganu prednost dao Nijemcima radi velikog iskustva. Ipak su oni branitelji titule – ističe Mijolović. Spomenimo da se u ženskom polufinalu sastaju njemačke Victoria 1947 i srpska Pionir Subotica te slovenski Lanteks iz Celja koji će igrati protiv rumunjskog Electromuresa.