Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Učenje engleskog uz praktični rad

01.04.2011. 22:00
Učenje engleskog uz praktični rad


Desetak učenika Zadarske privatne gimnazije s pravom javnosti sudjelovalo je u petak u podne u radionici na engleskom jeziku pod nazivom “Book Making Workshop”. U organizaciji Američkog kutka, u multimedijalnoj dvorani gradske knjižnice učenici prvog razreda gimnazije učili su kako izraditi male “laporello” ili “acordion” ili, na hrvatskom, “harmonika knjižice”.
Fullbrightova profesorica Elizabeth Kaehler Bull iz SAD-a i Fulbrightova umjetnica, slikarica Amela Parčić koja živi u Zagrebu, zajednički su održale radionicu izrade malih knjiga za učenike.
– To su male knjižice koje je uistinu lako napraviti, a mi ih radimo, to jest ispisujemo na engleskom jeziku. Radila sam to već prije sa studentima kreativnog pisanja, kaže Kaehler Bull koja na Odjelu za anglistiku Sveučilišta u Zadru predaje vježbe na prvoj, drugoj i trećoj godini.
– Ovi današnji učenici su izvrsni. Nisam prije radila s njima i nisam znala kakvi će biti, ali odlični su, dobro surađujemo. Ovdje će naučiti kako koristiti veće i kompliciranije riječi, kako koristiti slike i kako uklopiti svoje ilustracije sa riječima. Osim toga, kad nauče praviti ove knjižice u budućnosti će uštedjeti novac jer ih dalje mogu izrađivati kao poklone, zaključuje uz osmjeh Kaehler Bull.