Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Otvorene ulice Benka Benkovića i Domovinskog rata

01.04.2012. 22:00
Otvorene ulice Benka Benkovića i Domovinskog rata


Ulica Benka Benkovića i dio ulice Domovinskog rata do novoizgrađenog rotora na križanju sa ulicom Stjepana Radića, danas je otvorena za prometovanje. Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić, zajedno sa svojim zamjenikom Darkom Kasapom, pročelnikom za graditeljstvo Matkom Segarićem i direktorom Odvodnje Grgom Peronjom, upriličio je malu tiskovnu konferenciju upravo na novoizgrađenom rotoru.
Tehnički dio posla prezentirao je Darko Kasap rekavši da su obje ulice rekonstruirane u sklopu projekta Kolektor visokih zona, ukupno vrijednog oko 50 milijuna kuna.
– Projekt se realizira u suradnji s Hrvatskim vodama i Svjetskom bankom. Otvaramo 1.200 m novouređene prometnice sa svom potrebnom infrastrukturom uključujući i plinsku instalaciju. Vrijednost radova na prometnici je 4,6 milijuna kuna, a sa već izvedenim kolektorom na Putu Bokanjca ukupna vrijednost realizirane investicije je 10 milijuna kuna, rekao je Darko Kasap, dodajući da će Put Bokanjca do veterinarske stanice, biti pušten u promet za petnaestak dana. Time će će stotinjak domaćinstava steći mogućnost priključka na kolektor, bez dodatne izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže.
Gradonačelnik Zvonimir Vrančić rekao je da predstoji nastvak 1. i 2. faze izgradnje kolektora ulicama Petra Skoka i Marina Getaldića na Smiljevcu. Početak radova očekuje se najesen. Unatoč aktualnoj besparici, Gradonačelnik Zadra očekuje da će svi, za ovu godinu planirani infrastrukturni radovi, biti završeni.
Ulica Domovinskog rata do uređenog križanja sa Splitskom ulicom, trebala bi biti gotova za nekoliko mjeseci. Posebice se, kaže Vrančić, vodilo računa o prilazu novom dječjem vrtiću.
– Do početka pedagoške godine, završit ćemo vrtiće u Bokanjcu i Kožinu te Trg Petra Zoranića i Poljanu Šime Budinića. Zajedno sa manjim projektima koje realiziramo u suradnji s mjesnim odborima, mislim da je realno očekivati, unatoč krizi i teškim vremenima da će njihovu realizaciju izdržati gradski proračun, rekao je zadarski gradonačelnik.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU