Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Butić: Sve od sebe za Hrvoja Ćustića

01.04.2016. 22:00
Butić: Sve od sebe za Hrvoja Ćustića


– Ovo je utakmica od posebnog značaja i naboja za naš Klub jer je igramo u spomen na našeg Hrvoja Ćustića. Kao Hrvojev trener i suigrač naglašavam da je naša obaveza da u ovoj utakmici damo sve od sebe. Iako je to obaveza u svakoj utakmici, ova je ipak posebna utakmica i mora biti primjer zalaganja i htijenja – kazao je Josip Butić, trener Zadra
Danas su na rasporedu utakmice 26. kola Druge HNL u sklopu kojeg će Zadar na Stanovima ugostiti Sesvete. Dan uoči obilježavanja osme obljetnice smrti zadarskog nogometaša Hrvoja Ćustića, momčad Josipa Butića pokušat će eventualnom pobjedom ipak vratiti nadu u možebitni ostanak u drugoligaškom društvu. Za vjerovati je da će gledalište Stanova biti popunjenije nego inače jer je najavljena veća posjeta upravo u spomen na Hrvoja Ćustića. Bilo bi lijepo da se Zadrani i na ovaj način prisjete “12. anđela sa Stanova”, a sigurno bi to i momčadi Zadra puno značilo po pitanju motiva u ovom dvoboju. Zadrov trener Josip Butić ponovio je i jučer ono o čemu govori cijeli tjedan, a  tiče se motiviranosti u ovom dvoboju.
– Ovo je utakmica od posebnog značaja i naboja za naš Klub jer je igramo u spomen na našeg Hrvoja Ćustića – kazivao je Butić sa sjetom u glasu.
Poseban naboj
– Tako je bilo i u prethodne dvije utakmice protiv Dinama II i Dugopolja. Od svojih igrača sam tražio i tražim da daju svoj maksimum na travnjaku kako bi se i na taj način prisjetili Hrvoja. Kao Hrvojev trener i suigrač naglašavam da je naša obaveza da u ovoj utakmici damo sve od sebe. Iako je to obaveza u svakoj utakmici, ova je ipak posebna utakmica i mora biti primjer zalaganja i htijenja.
Zadar je protiv Dinama II prekinuo dugački negativan niz poraza, ali nažalost protiv Dugopolja su opet poraženi i to 1:0.
– Već od Rudeša se dalo naslutiti da se dižemo, nekako je momčad porasla i dobila na samopouzdanju. Uspjeli smo to materijalizirati u dvoboju s Dinamom II kada smo prekinuli crni niz i osvojili taj jedan bod. Protiv Dugopolja smo odigrali dosta dobro, ali nažalost nismo uspjeli ostati neporaženi. Šteta što nismo uspjeli realizirati barem jednu od dvije, tri prigode u prvom poluvremenu. Jer, da bi se ostvario pozitivan rezultat u gostima, mora se zabiti iz toliko prigoda. Ovi posljednji nastupi daju mi za pravo da se, uz podršku publike, danas nadamo pozitivnom rezultatu protiv Sesveta.
Sesvete su već ovoga proljeća na Stanovima visoko porazile Zadrane rezultatom 2:5, a slično je bilo i u Sesvetama gdje je domaćin slavio 2:0.
Jači za Tokića i Blaževića
– Radi se o momčadi koja je visoko plasirana u prvenstvu na 3. mjestu što dokazuje njihovu kvalitetu. Uglavnom možemo kazati da su domaćinska momčad, ali upravo protiv nas su zabilježili prvu gostujuću pobjedu ove sezone. Kasnije su još u gostima pobijedili Imotski koji je naš direktni konkurent, te su sa Segestom odigrali 2:2. Time su dokazali da igraju bez kalkulacija i pošteno. Istina, na Stanovima smo uvjerljivo poraženi, ali utakmica je bila izjednačena do njihovog trećeg zgoditka. Zato vjerujem da im možemo parirati i danas ostvariti pozitivan rezultat.
Situacija sa sastavom uoči Sesveta je nešto bolja nego protiv Dugopolja kada je nedostajalo puno prvotimaca.
– Protiv Sesveta se u sastav vraćaju Ivan Tokić i Vlatko Blažević što je bitno pojačanje za nas. Nažalost neće biti Josipa Bilavera koji je ozlijeđen, te Ivana Šimurine koji odrađuje još jednu utakmicu suspenzije. Također ni Antonija Župana koji je ozlijeđen. Napravit ću i neke rošade u momčadi jer ću Juru Jerbića prebaciti u vezni red, a Tokića i Pantalona u zadnju liniju. U posljednjih petnaestak minuta protiv Dugopolja sam koristio Jerbića u veznoj liniji i bili smo opasniji prema naprijed, a isto tako smo imali i potrebnu sigurnost u igri prema nazad.
Hoće li Zadar napasti Sesvete od prve minute, ili će ipak svoje šanse tražiti u kontrama i polukontrama?
Napasti Sesvete
– Utakmicu smo u našim predviđanjima podijelili u nekoliko faza, ali to naravno ništa ne znači jer će sve ovisiti o zbivanjima na terenu. Nadamo se većoj podršci s tribina pa ćemo ih napasti u tih prvih desetak minuta želeći na taj način probuditi i publiku na tribinama. Onda ćemo opet procijeniti ako nas budu ugrožavali i povući se, ali ne puno. Naravno, vrlo je važno da budemo maksimalno borbeni, ali isto tako i koncentrirani. Pogreške moramo svesti na što manju mjeru i nadam se da bi nam to u konačnici moglo donijeti slavlje.
Butić nije propustio pozvati publiku da u što većem broju dođe na Stanove i na taj oda počast Hrvoju Ćustiću.
– Pozivam Zadrane da u što većem broju dođu odati počast Hrvoju Ćustiću i ujedno nam daju dodatni poticaj u ovoj utakmici. Pohvaljujem i zahvaljujem se ovoj inicijativi NK Zadar Fansa koji poziva navijače putem Facebooka i koji nas prate i podržavaju cijelu sezonu. Dali su odličnu ideju da se u čast Hrvoja napune Stanovi. Mi ćemo s naše strane učiniti sve da i polaznici naše Škole nogometa dođu u pratnji roditelja na ovu utakmicu i za njih će biti slobodan ulaz. Bilo bi lijepo da i na taj način obilježimo ovu tužnu obljetnicu i odamo čast našem Hrvoju – kazao je na kraju razgovora Josip Butić.
Vjerojatni sastav: Gluić, Paleka, Tokić, Pantalon, Pranić, Jerbić, Miletić, Jurić, Blažević, Terkeš, Butić.