Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Dječji defile i modna revija zaokružili program

01.05.2011. 22:00
Dječji defile i modna revija zaokružili program


Predvođeni Pakoškim mažoretkinjama jedanaest dječjih, cvjetnih skupina prodefiliralo je  Sv. Filipom i Jakovom u završnim satima Dana cvijeća.  Okupljanje mališana započeto je na mjesnom igralištu nakon čega se povorka  uputila prema rivi i velikoj  pozornici gdje se defileom  predstavila svaka mala maska.  Brojnim roditeljima i prijateljima, koji su došli podržati  mališane devet dječjih vrtića i  jedne udruge grupe, su predstavljali likovi iz crtića Fifi,  Ljubica i Bumbo.
Pozornicom su jučer popodne prošetali vrtići Cvit iz  Sv. Filipa i Jakova, Cvitić iz  Turnja, Cvit iz Raštana Gornjih i Donjih, Morska vila iz  Nina, gardelin iz Pakoštana,  Zvončić iz Poličnika, Zlatna  lučica iz Sukošana i Debeljaka, Bubamara iz Benkovca i  Biograd iz Biograda. Bila je tu  i udruga Toms pristigla iz  Trogira. Ipak, pravi zabavni  program uslijedio je povratkom na igralište gdje  su najmlađi imali prilike pogledati  vrsne nastupe Pakoških  mažoretkinja, ali i plesne skupine Flashdance Ivana i Nikoline Baričić.
Svoj zabavni program imao  je i mađioničar Rico, a nije  nedostajala ni okrepa sokovima i kroasanima koje su  organizatori pripremili za sudionike.
Nakon defilea dječjih skupina uslijedila je još jedna  tradicionalna atrakcija, kojom se obično završavaju Dani cvijeća – modna revija  učenika Škole primijenjene  umjetnosti i dizajna. Ove godine svoju kolekciju “Trenkovi  panduri – prošlost za budućnost” na terasi bara La  havana  predstavila je Lucija  Bratović. Za kolekciju je  odlučila koristiti stare traperice prekrojene u nove kombinacije, stavivši tako naglasak na recikliranje i očuvanje  okoliša. Mentorica joj je bila  Sandra Bačić, a s istom revijom ova učenica postigla je  velik uspjeh na požeškim Danima odjeće, strukovnom natjecanju pod pokroviteljstvom  Agencije za strukovno obrazovanje, gdje je osvojila prvo  mjesto.
Posebno zanimljive modele  predstavila je varaždinska  kreatorica Sabina Sokač, već  poznata sudionica Dana cvijeća, koja se ove godine predstavila dvjema kolekcijama –  za djecu i odrasle. I dok su  najmlađi modeli pažnju plijenili atraktivnim i nosivim  odjevnim kombinacijama,  odrasli modeli su se isticali  upečatljivim dodacima u obliku nakita, torbi i šešira. Program između izlazaka upotpunile su svojim nastupom  djevojke iz najstarije skupine  plesne škole Flashdance.