Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sutra ulazimo u Eko dane

01.05.2011. 22:00
Sutra ulazimo u Eko dane


U nizu od nekoliko predavanja bit će govora o duhovnim snagama koje djeluju u svemiru i o značenju spoznaje tih činjenica za budućnost i pravi napredak čovjeka i svijeta


Sutra započinju  10. po redu Eko dani Prirodoslovno – grafičke škole. U  12.30 sati u Prirodoslovno-grafičkoj školi otvorit će se izložba  učeničkih fotografija osnovnih  i srednjih škola “Zeleni kadar”.  Brojne pristigle radove na zadanu temu “Tragovi na putu”  ocijenili su fotoreporteri Zadarskog lista, a sutra će se  proglasiti najbolji.
U 19 sati u Znanstvenoj  knjižnici prof. Ante Kolega,  profesor na Waldorfskoj školi,  održat će predavanje na temu  “Duhovna kozmologija”.
– Današnja školska, akademska prirodna znanost opisuje posve jednostrano i materijalistički čovjeka i svijet,  svemir oko njega. Ona govori o  svijetu koji je nastao iz materije, koji prolazi i nestaje.  Postojanje duševno-duhovnog, nadosjetilnog u svijetu i  čovjeku znanost čak i negira.  Kad bi znanost bila dosljedna  svojim dostignućima, došla bi  brzo do shvaćanja i spoznaje  tog nadosjetilnog, koji djeluje  uvijek iza svega materijalnoga,  navodi prof. Kolega.
U nizu od nekoliko predavanja bit će govora o duhovnim  snagama koje djeluju u svemiru, i o značenju spoznaje tih  činjenica za budućnost i pravi  napredak čovjeka i svijeta.
Prošle godine je prof. Kolega u Zadru održao ciklus od  osam predavanja na temu  “Značaj duhovne znanosti za  suvremeno čovječanstvo”.
U off programu Eko dana  “Green nights” sutra će se u 21  sat u konobi “Na po ure” u  ležernoj atmosferi održati tradicionalna poetsko-glazbena  večer “Zelena rapsodija”.