Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Lucija Mijolović i Mario Mrčela zasjali u međunarodnoj konkurenciji

01.05.2012. 22:00
Lucija Mijolović i Mario Mrčela zasjali u međunarodnoj konkurenciji


Nove zapažene nastupe plivači Zadra upisali su na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom. Na splitskom Poljudu Lucija Mijolović i Mario Mrčela svoj su klub predstavljali u kategoriji osoba s intelektualnim poteškoćama i kroz tri se dijela natjecanja borili protiv rekordnih 80 sudionika iz osam država, no iznimno jaka konkurencija nije ih omela da se 13 puta popnu na pobjednička postolja.
PHOI u Splitu, održano proteklog vikenda, bilo je službeno natjecanje za stjecanje normi za Paraolimpijske igre u Londonu, tako da su u Hrvatsku stigli najbolji plivači s invaliditetom iz Italije, Mađarske, Meksika, Austrije, Grčke, Slovačke i Poljske. Organizator PK Cipal priredio je miting u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom i splitskim Savezom za šport invalida, a na čelu s Mihovilom Španjom domaći su plivači odradili sjajne nastupe. Isto možemo reći i za zadarski dvojac koji je obarao osobne rekorde, osvajao medalje i plijenio pažnju gledatelja.
Natjecanje se odvijalo u otvorenoj, općoj i juniorskoj konkurenciji te su Mijolović i Mrčela zajedno došli do 13 odličja u otvorenoj, 13 u općoj (Hrvatskoj), odnosno do osam juniorskih plasmana među najboljih troje. Lucija Mijolović je nastupila u osam disciplina, a svoju je svestranost najbolje demonstrirala na dionicama 50, 100 i 200 metara. U tri je discipline bila jedina predstavnica Hrvatske: na 200 slobodno, 200 mješovito i 100 delfin, dok je PHOI zaključila oko vrata objesivši šest zlatnih i dvije srebrne medalje. Mario se istovremeno istaknuo zlatom, triput srebrom i broncom.
– Ovakva natjecanja više su od običnih, a uspjesi koji mladi plivači Zadra postižu primjer su i glas težnje da se i naše društvo približi razvijenim zemljama u kojima su sportaši s invaliditetom heroji nacije i oni koji su na ponos, a ne na teret društva – naglasila je Josipa Nekić, glavna trenerica Zadra.