Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prvi svibnja ne ide bez fažola

Autor: Siniša Klarica

01.05.2013. 22:00
Prvi svibnja ne ide bez fažola


Zvijezda dana bila je Marija Dellavia koja je nekidan napunila 99 godina života, ali je došla na prvosvibanjski fažol i s guštom ga kušala


Prvosvibanjski fažol jučer je kuhan u Mjesnom odboru Jazine 1. Točnije, Udruga umirovljenika pripremila je druženje za svoje članove, a bez fažola, Prvi svibnja bio bi tek jedan običan praznik.
– Mi smo udruga svih umirovljenika MO Jazine 1, bez obzira na to iz kojeg političkog svijeta dolaze. Jedino je važno proslaviti Praznik rada što ljepše i dostojanstvenije, jer to je danas aktualnije nego ikad. Mi umirovljenici završili smo naš radni vijek, ali tu su naši sinovi, unuci i svi građani naše Relje i šire koji žive od svog rada. Danas je dan kad svaku politiku ostavljamo po strani. Danas je i svečan i veseo dan kad iza sebe ostavljamo priče o malim mirovinama, krizi i svemu onome što nosi ova naša svakodnevica. Želja nam je samo da se dobro zabavimo, rekao je predsjednik udruge Petar Butić.
No to nije jedina želja 91 člana Udruge umirovljenika Jazina 1. Već duže vremena od gradskog poglavarstva ne mogu dobiti odgovor o postavljanju internetske linije u dvoranu MO Jazine 1 gdje su postavili donirani TV-prijemnik. Butić kaže da im se osporava čak i ulaz u dvorište, ali su sve to priče za neka druga vremena.
Jučer je u glavnoj ulozi, ipak bio fažol i druženje. Na prvosvibanjsko druženje umirovljenicima su se priključili i kandidati s lijeve koalicijske liste, no zvijezda dana je ipak bila Marija Dellavia, koja je neki dan napunila 99 godina života. Ušla je, eto, u stotu ali ne odustaje od životnih radosti. Došla je na prvosvibanjski fažol i s guštom ga kušala.