Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Starcu prodala priču kako mu je sin teško bolestan i izmuzla novac

01.05.2016. 22:00
Starcu prodala priču kako mu je sin teško bolestan i izmuzla novac


Zadarska policija traga za prevaranticom koja je u petak oko 17 sati nazvala 72-godišnjeg muškarca, predstavila mu se kao djelatnica hrvatskog Veleposlanstva u Londonu i od njega zatražila da uplati nekoliko tisuća kuna za pokrivanje troškova liječenja njegova sina koji inače živi u inozemstvu.
Rekla mu je kako mu je sin teško bolestan te da je završio u bolnici gdje čeka operativni zahvat, no da je bolnici potrebno uplatiti novac za troškove te operacije. Kad ga je uvjerila, dala mu je i broj računa na koji odmah treba uplatiti iznos od nekoliko tisuća kuna, što je 72-godišnjak u strahu za sina i učinio, a potom je uz telefon čekao da mu se žena ponovno javi i da mu informacije o sinovom stanju. Nije ih dočekao, ali je saznao da mu je sin živ i zdrav pa je o svemu odmah obavijestio policiju koja provodi istragu kako bi razotkrili beskrupuloznu prevaranticu.
Zbog podataka kojima je raspolagala, policija sumnja kako je riječ o osobi koja je jako dobro upućena ili dobro instruirana o osobnim stvarima ove obitelji.