Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Hommage najdražim gostima iz “dežele”

01.05.2017. 22:00
Hommage najdražim gostima iz “dežele”


U Biogradu na Moru od 28. travnja do 1. svibnja održala se manifestacija pod nazivom “Slovenski vikend”, prvi u nizu top događanja bogate biogradske predsezone, namijenjenih svima željnima sportske i rekreacijske aktivnosti, a naglasak stavlja na involviranost obitelji.
– Slovenci su popunili sve hotele, a zadovoljni su i vlasnici apartmana i soba, rekao je dogradonačelnik Marijan Stopfer.
Biograd na Moru koji je protekle godine ostvario je više od 1,2 milijuna noćenja, a i ove godine želi turistima pružiti znatno više od mora i sunca. U novu sezonu ulaze s opsežnim programom događanja.
– Manifestacija je ovo koja se u Biogradu održava prvi put, a zanimljiv naslov koji nosi zapravo je hommage najbrojnijim gostima grada Biograda koji dolaze tijekom cijele godine, poručio je Stopfer.
Utrka oko Poluotoka
Na manifestacijama koje je Biograd pripremio za Slovence bilo je preko dvije tisuće sudionika. Na regati održanoj u Pašmanskom kanalu sudjelovalo je oko 150 ljubitelja jedriličarstva. Maraton Biograd Run imao je stazu oko Poluotoka, te je u disciplinama na jedan, pet i deset kilometara sudjelovalo oko 400 natjecatelja. Rekreativna šetnja od gradskog parka do Zabavnog parka u nedjelju ujutro okupila je nekoliko stotina osoba željnih rekreacije. Hodalo se od parka rivom uz hotel Iliriju, plaže Dražica i Soline do Zabavnog parka Mirnovec.
U Zabavnom parku Mirnovec, koji je u završnoj izgradnji, dočekala ih je okrjepa, a Ana-Marija Števanja i Andrija Majica uveli su ih u priču adrenalinskog Divljeg zapada, svemira i gusarskog grada. Andrija Majica iz Turnja, voditelj hrane i pića u Zabavnom parku, pozvao ih je da ovo ljeto posjete park i uvjere se u atraktivnost ponuđenih sadržaja. Povratak je organiziran autobusima a za sve sudionike hodanja hotelska kuća Ilirija pripremila je rižot od plodova mora.
Zabavni program u petak i subotu bio je rezerviran za hrvatski rock bend The Second Hand Band i klapu Iskon, kao i slovensku zvijezdu Tanju Žagar koji su svoje nastupe imali na pozornici u ribarskoj luci. Slovenci su sudjelovali i na Rekreativnom MBM Maratonu Vransko jezero 2017.
Ugostili i državnog tajnika
Kotizacija za sudjelovanje na Slovenskom vikendu bila je besplatna, a svaki sudionik manifestacije dobio je majicu, a prilikom proglašenja pobjednika i dodjele pehara svi su dobili i medalje.
– Ova manifestacija izvrsno je popraćena i u susjednoj Sloveniji gdje su se angažirali i naši prijateljski gradovi promoviravši aktivni vikend u Biogradu na Moru, navodi Stopfer.
Neki od predstavnika tih gradova i njihovi gradonačelnici također su sudionici Slovenskog vikenda te su na taj način podržali domaćina.
– U Biogradu sam kao kod kuće, ovdje sam sa cijelom obitelji i prijateljima. Prepuni smo pozitivnih dojmova, hvala gostoljubivim domaćinima, vraćamo se na ljeto, rekao je Tadej Slapnik, državni tajnik u kabinetu predsjednika Vlade Republike Slovenije.