Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Novac nije prioritet, najvažnije je da igram

Autor: Andrija Prović

01.06.2010. 22:00
Novac nije prioritet, najvažnije je da igram

Foto: Sebastian GOVORČIN



Uz Bjelovar interes su pokazali Dubrava i slovenska Ribnica – kaže Merhar
U listopadu prošle godine rukometaši Zadar Slada ostali su bez Natka Merhara, svog ponajboljeg mladog igrača. Glavni razlog njegovog odlaska bio je poziv kluba koji nastupa u Premijer ligi i u kojem bi lakše konkurirao za najbolju juniorsku selekciju Hrvatske. Iako nimalo laku, Natko je tada donio odluku da karijeru nastavi u dresu Bjelovara. Sedam mjeseci kasnije pokazalo se – ispravnu. Ovaj 18-godišnjak odradio je vrlo dobru sezonu u elitnom razredu hrvatskog rukometa, a da njegove izvedbe nisu prošle nezapaženo, svjedoči želja Bjelovara za produženjem ugovora, odnosno ponude Dubrave i slovenskog prvoligaša Ribnice. Mučen slatkim brigama Merhar je ovih dana nakratko navratio do Zadra.
– U početku mi je trebalo određeno vrijeme da se prilagodim na kontinentalnu Hrvatsku, na uvjete rada koji su ozbiljniji nego u Zadru, na novu sredinu, novu školu… Nedostajalo mi je more. No, ubrzo me krenulo – prisjeća se mladi rukometaš.
Njegov kontinuitet prekinula je ozljeda koljena zadobivena u jednoj prijateljskoj utakmici.
– Nažalost, jedan neoprezan i agresivan prekršaj suparničkog igrača koštao me ozljede koljena i jednomjesečne stanke. Ipak, vratio sam se u posljednjem kolu protiv Varteksa. Koljeno lagano osjećam, no ide na bolje – kaže Merhar.
Vikend u rodnom gradu Natko je proveo radno, trenirajući po posebnom programu namijenjenom potpunoj rehabilitaciji, ali i održavanju forme za skorašnje reprezentativne akcije. Nakon prvog mjesta osvojenog na kvalifikacijskom turniru u Izraelu, juniorska reprezentacija Hrvatske u srpnju putuje u Slovačku na Europsko prvenstvo.
– Za Europsko prvenstvo konkurirat ću zajedno s 28 igrača. Do tada moram odraditi individualni program koji je obvezan za svakog od nas. Nadam se da ću se naći na popisu putnika za Slovačku.
A prije Slovačke, Merhar mora donijeti odluku u kojem će klubu nastaviti karijeru.
– Obavio sam razgovor s predsjednikom Bjelovara koji mi je ponudio dobar ugovor, no novac mi nije prioritet, najvažnije je da što više igram. Također, interes su pokazali Dubrava i slovenska Ribnica. Vidjet ćemo još, gdje god da nastavim, bitno je da igrački budem zadovoljan, a sve ostalo dolazi na drugo mjesto – naglasio je Merhar.
 


Natkova “konkurencija”


Uz Natka, obitelj Merhar u svojim redovima ima još četiri rukometaša: Natkov otac Sandy klupski je dužnosnik Zadar Slada, dok su braća Matija, Tiziano i Tonći velike uzdanice kluba iz Mocira. Veliki potencijal trenutačno iskazuje Matija koji na poziciji srednjeg vanjskog predvodi odličnu generaciju mlađih kadeta, a kao i dvije godine stariji brat, i on je član reprezentacije. Na pitanje hoće li postati bolji rukometaš od Natka, Matija je spremno odgovorio:
– Na krilu neću, ali na srednjem sigurno.




 


Samo Premijer liga


Zadar Slad ove je sezone ostao na korak do Premijer lige. Samim time, umanjene su i nade u povratak domaćih igrača.
– Zadar je moj klub i uvijek će to ostati. Šteta što nisu izborili povratak u viši rang. Na taj način, i ja bih razmislio o povratku. Međutim, trenutačno sam koncentriran samo na igranje u Premijer ligi, odnosno nekom od prvoligaških klubova. Da je Zadar izborio plasman i sastavio momčad koja bi se u Premijer ligi zadržala duže od jedne sezone, zašto ne – mišljenja je Natko.