Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U ponedjeljak u Biogradu audicija za “Pjevaj moju pjesmu”

01.06.2011. 22:00
U ponedjeljak u Biogradu audicija za “Pjevaj moju pjesmu”


“Pjevaj moju pjesmu” novi je show HRT-a u kojem će se među šesnaest hrvatskih gradova natjecati i Biograd na Moru. Audicija natjecatelja koji će predstavljati svoj grad održat će se u ponedjeljak u Osnovnoj školi Biograd u 17 sati.
 S HRT-a poručuju da za audiciju kandidati moraju pripremiti dvije domaće skladbe: jednu bržeg i jednu sporijeg ritma, a izvode ih bez pratnje instrumenata. Natjecatelje ocjenjuju glazbeni producent serijala Nikša Bratoš i urednica Tanja Tušek, a nakon izvedenih glazbenih brojeva kandidati će odgovarati na dodatna pitanja vezana uz njihove glazbene afinitete i interese. Audicija se i snima, no materijal služi isključivo za internu uporabu, napominju s hrvatske javne televizije.
Dodajmo i to da se za svaki grad imaju pravo natjecati osobe starije od 16 godina, rođene u tom gradu ili okolici te osobe rođene u nekom drugom gradu, ali sa stalnim prebivalištem u gradu koji se natječe. Osobe mlađe od 18 godina za prijavu moraju imati pismenu suglasnost ili na audiciju moraju doći u pratnji roditelja.
“Pjevaj moju pjesmu” dinamičan je glazbeni show u kojem se u tri pjevačke i jednoj pjesničkoj igri natječu hrvatski gradovi – dva grada po emisiji. Gradove predstavlja troje izuzetnih pjevačkih talenata, bilo da se radi o pojedincima ili o najviše tročlanim vokalnim sastavima. Na kraju večeri glasovi publike i žirija odlučuju o tome tko ispada, a tko ide dalje. Grad pobjednik serijala dobiva novčanu nagradu koju će utrošiti u humanitarne svrhe.
Glavni voditelj showa je Miroslav Škoro, a očekuju se i gostovanja poznatih hrvatskih pjevača. Natjecatelji odmjeravaju snage u četiri igre, predstavljajući se s pjesmom iz svog grada i okolice, izvodeći obrade pjevača-gosta večeri, prepjevavajući refrene stranih hitova te izvodeći poznate hitove u neobičnim aranžmanima.
Sve informacije mogu se dobiti preko glavnog info telefona 01/631-4189 te web stranice pjevajmojupjesmu.hrt.hr.