Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Zadarski lutkari konačno ugostili kolege u svojoj ‘kući’

01.06.2017. 22:00
Zadarski lutkari konačno ugostili kolege u svojoj ‘kući’


26. SLUK, Susret lutkara i lutkarskih kazališta svečano je otvoren sinoć u zadarskom Kazalištu lutaka. Riječ je o jednom od najboljih hrvatskih festivala, s dugom tradicijom, čiji je ovogodišnji domaćin Zadar.
Iris Pavić Tumpa, ravnateljica Kazališta lutaka izrazila je zadovoljstvo što je Zadar po četvrti put domaćin SLUK-a.
– U četiri dana održavanja festivala odigrat će se osam predstava. Kazalište lutaka Zadar predstavit će se predstavom ‘Karlson s krova’ koja je već nagrađivana pa se nadamo možda i kojoj nagradi na ovogodišnjem SLUK-u. Ipak, cilj festivala je druženje lutkara, razgovori o lutkama, predstavama. Nadam se kako ćemo svima vama biti dobri domaćini, kazala je Pavić Tumpa. Izrazila je posebno zadovoljstvo jer će u Zadru gostovati i lutkari iz Kine.
26. SLUK u Zadru održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović čije je pismo sinoć pročitala voditeljica programa, zadarska glumica Tamara Šoletić.
U uvodnom govoru nije zaboravila prisjetiti se posljednjeg SLUK-a kojem je Zadar bio domaćin.
– Svi smo očekivali kako će u te dane sve prštati od kreativnosti, lutki, predstava, ali zbog jednog papira, uporabne dozvole, ostali smo ispred vrata nove zgrade Kazališta lutaka. Ipak, na kraju smo ušli u Kazalište, malo ga razgledali, ali danas u ovoj našoj lijepoj zgradi ugostili smo sve vas, okupljenima je rekla Šoletić.
Otvaranje SLUK-a nije propustio novi zadarski gradonačelnik Branko Dukić sa zamjenicom Jagodom Surać te županijski pročelnik Ivan Šimunić.