Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Spektakularni skokovi s pedeset metara visine

Autor: Katina Vrsaljko

01.07.2010. 22:00
Spektakularni skokovi s pedeset metara visine

Foto: Sebastian GOVORČIN



Treće po redu natjecanje u bungee jumping skokovima za novinare i sportaše u organizaciji Izazov toursa ove godine se popelo na jednu sasvim novu razinu. Razina i mjesto za skok su i dalje ostali isti – 50 metara visok Maslinički most, no novinara, sportaša gledatelja, prolaznika kao i onih najhrabrijih bungee skakača bilo je puno više nego prethodnih godina.
Na Maslinički most su manje – više sve zadarske redakcije poslale svoje predstavnike. Atmosferu su dodatno zahuktali skokovi Davora Dretara Drele i njegove žene Michelle. Drele je prije skoka imao malu tremu koju je kao i većina ostalih skakača rješio brbljanjem i zafrkancijom. Prije samog skoka on i supruga Michelle malo su se pomazili i poljubili na oduševljenje brojnih gledatelja.
– Gledao sam u Novigrad, a ne prema dolje, i sve je bilo u redu dok nisam shvatio da sam u slobodnom padu kada se situacija malo zakomplicirala, rekao je dodavši da je na bungiju doživio potpuno novi osjećaj koji se ne može usporediti s ničim što je doživio u životu.
S Masliničkog mosta prvi put je skočio i Šime Perić, zadarski skakač u vodu. Iako je već skakao s dvadeset metara, Šime kaže kako je ovo nešto sasvim drugačije od njegovih uobičajenih skokova. Vezan čvrstim konopima Šime je s Masleničkog mosta skočio ni manje ni više nego na leđa. Skakao je i Mate Ivić, trener JK kluba Zadar kojem je to već treća adrenalinska injekcija ovakve vrste, a kako kaže različitih vrsta potrebno mu je svaki dan.
Robert Kozulić Bobi iz JK Uskok i penjačkog kluba Zadar, pobjednik ovogodišnje Škarpine je također već iskusan bungee skakač.
– Volim sportove vezane za prirodu pa tako i ovo. Mislim da svaki čovjek treba testirati svoje granice jer je prekrasan osjećaj kad uspiješ ono što si mislio da nikad nećeš, rekao nam je ovaj iskusni ljubitelj adrenalina.
Uz dečke, skakalo je i puno cura, a ljepotom svog skoka istakla se Ana Smolić, poznata taekwondo sportašica.
To što nismo nabrojali sve skakače nikako ne umanjuje njihovu hrabrost za koju su dobili barem diplomu a i dobar osjećaj kojeg će se sjetiti svaki put kad prođu preko mosta.
 


Najbolji skakači


Nagrade najboljim skakačima je podijelio mali Donat, unuk Danka Zimice. Prvo mjesto kod muških osvojio je skakač u vodu Šime Perić, skočivši na leđa. Drugo mjesto pripalo je novinaru Novog radija Ivici Babiću koji se za vrijeme svog skoka javio u eter, dok je treće mjesto pripalo Robertu Kozuliću Bobiju.
Gusto je bilo i kod cura. Tako je prvo mjesto osvojila novinarka VOX glas Zadra, Josipa Zekanović, drugo je pripalo Ani Smolić, dok je treće osvojila Tomislava Tolj s Narodnog radija. Nagrada za najšarmantniju skakačicu osvojila je Michelle, dok je nagradu za najelegantiniji skok doma odnio Davor Dretar Drele.