Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

“Bukara Benkovac”

01.07.2011. 22:00
“Bukara Benkovac”


Eno-eko-gastro manifestacija koja ima za cilj promociju Bukovice i Ravnih kotara počinje u 19 sati na Šetnici kneza Branimira u Benkovcu


Dva dana  nakon “Vinfest Benkovac  2011” u sklopu ovogodišnjeg  bogatog Benkovačkog kulturnog ljeta u nedjelju se održava  druga po redu manifestacija  pod nazivom “Bukara Benkovac 2011.” Eno-eko-gastro  manifestacija koja ima za cilj  promociju Bukovice i Ravnih  kotara te svih posebnosti, narodnih običaja i potencijalnog  turističkog proizvoda započet  će u 19 sati na Šetnici kneza  Branimira u Benkovcu.
– Na centralnoj benkovačkoj šetnici uz zvukove izvornih pjesama jedanaest  KUD-ova posjetitelji će u  nedjelju navečer moći vidjeti  45 izlagača iz Zadarske i  Šibensko-kninske županije te  degustirati raznu gastro i vinsku ponudu. Moći će se kušati  autohtoni proizvodi kao što su  maslinovo ulje, smokve,  inćuni, puži, pršut te ostale  delicije, nabrajao je Vanja  Čvrljak, direktor benkovačke  Turističke zajednice.
Naglasak je na ponudi, prezentaciji i promociji hrane i  pića kojima obiluje ovaj kraj,  koji je u svijesti ljudi sinonim  za raznovrsnu i zdravu hranu  te dobra vina, a teško je pronaći područje s takvim etnoblagom, s takvim šarenilom  običaja i tradicijskih, autohtonih vrijednosti kao što je to  područje Ravnih kotara i Bukovice.
Uz raznovrsne autohtone  gastro delicije bit će održana i  prezentacija starih izvornih  zanata te pjesama, plesova i  običaja za što će biti zadužena  kulturno-umjetnička društva.  Prema riječima Vanje Čvrljka,  cilj je približiti ovaj prostor  svim ljudima u regiji te ih  upoznati sa svim posebnostima i bogatstvima ovog kraja.
Glavni organizator je benkovačka Turistička zajednica  te Grad Benkovac uz potporu  Obrtničke komore Zadar, Hrvatske gospodarske komore te  Turističke zajednice Zadarske  županije.