Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dožupan Bunja: Stvar je vrlo ozbiljna!

01.07.2011. 22:00
Dožupan Bunja:  Stvar je vrlo ozbiljna!


Ni Vice Karaban kojeg smo u petak uspjeli kontaktirati nije želio davati nikakve izjave. Nije se predomislio ni Đani Bunja kao žrtva, rekavši da vjeruje policiji i pravosuđu te da ih treba pustiti da rade svoj posao


Slučaj apsolutno  ne želim komentirati. Sve što  vas u vezi toga zanima neka  vam kaže i pojasni Đani Bunja  – rekao je u petak Vice Karaban (37), u javnosti poznat  kao šef bibinjskog HSP-a koji  je uz još poznatijeg Rena Sinovčića osumnjičen da je dvije  godine “reketario” svog stranačkog kolegu i zadarskog  dožupana Bunju (40).
– Osim toga, ono što mi je  bitno i što svakako želim naglasiti jest činjenica da sam u  slučaju prijetnji zagrebačkom  profesoru Fakulteta političkih  znanosti dr. Branku Caratanu  bio pravomoćno oslobođen  od optužbe, a u slučaju paljevine automobila bivšeg zadarskog dožupana i HSP-ovca  Danijela Kotlara, nisam bio  osumnjičen, već sam tada kao  i mnoge druge osobe samo bio  pozvan u policiju na obavijesni razgovor te potom i  pušten – naglasio je Karaban.
Zadarski dožupan i predsjednik Županijskog vijeća  HSP-a Đani Bunja i u petak,  kao i dan ranije ostao je suzdržan i opet nije želio ništa  komentirati, niti pojasniti detalje cijele priče.
– Imam povjerenja u policiju, državno odvjetništvo i  pravosuđe i oni trebaju raditi  svoj posao. Stvar je vrlo ozbiljna i neka se to ozbiljno i  radi – zaključio je Bunja, inače  i zaposlenik zadarskog  Sveučilišta kao viši asistent  Odjela za informatologiju i  komunikologiju.
Pozadina cijelog slučaja  može se za sada samo nagađati. U kuloarima se pletu  razne priče, ali kao najčešća  se spominje ona po kojoj je  Karaban od Bunje navodno  tražio da mu “sredi” mjesto  direktora zadarskog komunalnog poduzeća “Obale i  lučice”. Bunja je to odbio  zbog čega mu je on počeo  prijetiti tražeći da mu onda  isplaćuje mjesečan iznos jednak plaći koju bi dobivao  kao direktor tog poduzeća.  Reno Sinovčić vlasnik medijske kuće VOX, vanjski suradnik Nogometnog kluba  Zadar i predsjednik Općinskog vijeća Novigrada iz redova HDZ-a, osumnjičen je  da mu je u svemu tome pomagao.
Zadarska policija je o  “slučaju Bunja” poslala  priopćenje za javnost tek u  četvrtak kada se novinari  počeli “čačkati” i kada se o  tome počelo “šuškati” po gradu. Iako, kako smo neslužbenim kanalima doznali, Vice  Karaban i Reno Sinovčić bili  su na obavijesnom razgovoru  u policiji čak tri, četiri dana  prije toga te im je tada obavljena i premetačina stanova  po nalogu istražnog suca  Županijskog suda u Zadru.  No, ništa sporno, ni sumnjivo  nije nađeno.