Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Prvo, pa muško

01.07.2011. 22:00
Prvo, pa muško


U prvoj oglednoj utakmici na pripremama u slovenskim Moravskim Toplicama Zadrani su izvojevali prvu pobjedu. Istini za volju nije se igralo u Sloveniji, već sa hrvatske strane granice, u Sv. Martinu na Muri. Jučer su izabranici Dalibora Zebića za suparnika imali ukrajinskog prvoligaša Illychivetsa i slavili su rezultatom 3:2. Prvoligaš sa Stanova u vodstvo je došao u 10. minuti, a strijelac je bio Gerc. Gosti su izjednačili desetak minuta kasnije. Zadrani vraćaju prednost u drugom poluvremenu i to u 60. minuti golom Hajdinija. U 70. minuti prednost Zadrana se povećala nakon neopreznosti ukrajinskih igrača koji su sami matirali svog vratara. Do kraja Ukrajinci su uspjeli nakon kornera smanjiti rezultat. U svakom slučaju vrlo vrijedna pobjeda Zadrana koji su tek na početku druge faze priprema. Zanimljivo je naglasiti da je Zebićeva momčad cijelu utakmicu igrala sa četiri igrača u zadnjoj liniji i, po riječima očevidaca, to i nije izgledalo tako loše. Ukrajinci koji su vrlo brza i mlada momčad (14 mladih reprezentativaca Ukrajine, praktički druga momčad Šahtara) na trenutke je stvarala probleme za obranu Zadra, pogotovo kada se lopta gubila na zadarskoj polovici. Međutim, kada bi lopta prešla u fazu napada igra Zadrana bila je mnogo bolja.
– Mogu reći da sam zadovoljan s obzirom na fazu priprema u kojoj se nalazimo. Pobijedili smo respektabilnog suparnika i to nije nevažno. Ipak, puno je važnije naglasiti da nam ove utakmice služe prvenstveno za uigravanje i traženje najjačeg sastava. Igrali smo cijelu utakmicu sa četiri igrača u zadnjoj liniji i nije bilo loše. U prvom poluvremenu sam isprobao Bilena i Gerca, a u drugom dijelu nije bilo loše kada sam u zadnjoj liniji imao Puljića, Jonjića, Cona i Bilena, a ispred njih Jerbića. Napadači su još teški, ali to i ne čudi s obzirom na njihovu konstituciju. U svakom slučaju s nestrpljenjem očekujem sljedeću utakmicu (nedjelja, 17 sati) u Mariboru protiv Arsenala iz Kijeva koji je još ozbiljniji suparnik.
Sastav Zadra: Gluić, Maruna, Puljić, J. Bilaver, Vasilj, Jerbić, Mršić, Banović, Surać, Santini, Gerc. Još su igrali: Ježina, Con, Jonjić, F. Bilaver, Hajdini, Keller, Ćurjurić, Matošević, Gržan.