Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Ivan Bastalec i Anton Glasnović najbolji u gađanju glinenih golubova

01.07.2012. 22:00
Ivan Bastalec i Anton Glasnović najbolji u gađanju glinenih golubova


Ovog vikenda je na novouređenoj streljani “Žmirići” u okviru četvrtog kola Kupa Hrvatske za 2012. godinu održano dvodnevno natjecanje u gađanju glinenih golubova u disciplini “Trap”.
Manifestaciju su otvorili Vjekoslav Surać, predsjednik zadarskog “Lovca”, Ivan Cvitak, tajnik Hrvatskog streljačkog saveza, Zvonimir Sedmak, delegat saveza i Dražen Božić nakon čega je započelo natjecanje.
U gađanju glinenih golubova u disciplini “Trap” nastupilo je 52 natjecatelja iz dvadesetak streljačkih klubova iz cijele Hrvatske.
Unatoč nesnosnoj vrućini sve je proteklo u najboljem mogućem redu što je na koncu potvrdio i tročlani žiri u sastavu Dražen Božić, Željko Vađić i Marinko Matešić. Po odluci sudaca Željka Vađića, Jovana Teofanovića, Lucijana Ćustića, Zorana Krizmana i Zvonimira Sedmaka u klasi juniora prvo mjesto s pogođenih 106 meta osvojio je Ivan Bastalec, član kluba “Turopolje Lukavec”. Drugo mjesto sa pogođene 102 mete pripalo je Josipu Kalisaru, članu kluba “Gord” iz Velike Gorice, dok je treće mjesto sa skinutih 99 golubova osvojio Toni Kovačić iz kluba “Turopolje Lukavec.
Kod seniora sa 141 pogođenim golubom prvo mjesto osvojio je Anton Glasnović član kluba “G.A.J.” iz Zagreba. Drugo mjesto sa skinuta 139 goluba osvojio je Kristijan Kancelar član kluba “Gord” iz Zagreba, dok je treće mjesto s pogođenih 137 meta osvojio njegov klupski kolega Marko Germin. Među zadarskim strijelcima najbolji rezultat je polučio Marinko Matešić skinuvši 100 golubova te se tako među najuspješnijih 30 strijelaca plasirao za sljedeći nastup u Kukuljanovu pored Rijeke. Najuspješnijima je na kraju na prigodan način medalje i pehare uz izrečene riječi zahvale uručio predsjednik zadarskog “Lovca” Vjekoslav Surać.
Natjecanju je pristupila i jedna predstavnica ljepšeg spola, 21-godišnja Una Kovačić iz Zagreba članica kluba “Turopolje Lukavec” sa sjedištem u Velikoj Gorici.
– Četiri godine se bavim ovim sportom. Prošle godine sam nastupila na Europskom i Svjetskom kupu u klasi juniora koji su se održali u Beogradu, što je moj do sada najveći uspjeh. Na ovoj prelijepoj streljani i u ovom divnom gradu do sada sam nastupila četiri puta. Vjerujem da ću opet doći s mojim dečkom Sašom Sedmakom koji mi je ujedno i trener te koji je, također, nastupio na ovom natjecanju ovdje u Zadru. Ovo su bila dva nezaboravna dana za sve nas. Hvala svima, a posebno našim zadarskim domaćinima, rekla nam je Una Kovačić.