Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Iskazali se u letećem vaterpolu, mošarci, skakanju u vrećama…

Autor: Velimir Brkić

01.07.2013. 22:00
Iskazali se u letećem vaterpolu, mošarci, skakanju u vrećama…

Foto: Velimir BRKIĆ



Ovo su mi najbolje igre na svitu, za četvrtfinale ćemo se dobro i s puno žara pripremiti kako bismo osvjetlali obraz Filipjakovu, poručio je Dino Rogić


Ekipa Sv. Filip i Jakova pobjednik je Jadranskih igara održanih u ponedjeljak navečer u ovom općinskom središtu gdje je prije gotovo tri milenije postojalo maleno liburnsko naselje.
– Ma kad si u dobroj formi, ništa nije teško. Mi se igramo i borimo kao jedno, bilo da trčimo do Rogova i crkve sv. Roka iz 11. stoljeća, bilo da plivamo ili ronimo, u jednom će dahu Dino Rogić, kapetan ekipe Sv. Filip i Jakov.
– U horoskopu sam Bik, u podznaku Škorpion, a mjesec mi je u Lavu. Sa mnom nema zezanja, pedantan sam, kroz smijeh će šarmantni Filipjanac rođen u u Kölnu, odrastao u Velikoj Gorici, a mjesto boravka mu je Zagreb.
Prekrasna lokacija rive s pogledom na obližnje otoke, čisto, modro more, bili su izvrsna kulisa ovogodišnjeg susreta.
– Ovo su mi najbolje igre na svitu, za četvrtfinale ćemo se dobro i s puno žara pripremiti kako bismo osvjetlali obraz Filipjakovu, poručio je razdragani Dino koji je iz glumačke sjene izašao ulogom škveranina Mate u hit seriji Larin izbor.
Tri deca, Sv. Filip i Jakov, Luzeri i Smogovci, svoje su snage odmjeravale u šest igara: letećem vaterpolu, mošarci, skakanju u vrećama, potezanju konopa, ribarskim kašetama i utrci magaraca.
Nazočni su se najviše zabavili gledajući utrku magaraca i (ne)zgode tih tvrdoglavih bića. Dakako, i u igri za gledatelje gdje su se dvije djevojke s puno volje i entuzijazma natjecale koja će više poljubiti momaka i zaraditi nagradu organizatora.