Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Perović s klapom Niko “napada” grand prix Splitskog festivala!

Autor: Irena Jurjević

01.07.2013. 22:00
Perović s klapom Niko “napada” grand prix Splitskog festivala!


Pjesma “Tu sam rođen” je mediteranska kombinacija koja, kaže Krešo, odgovara Prokurativama i splitskoj publici


Zadarski pjevač Krešimir Perović posljednjih dana bilježi brojne uspjehe koji, po svemu sudeći, neće stati samo na Melodijama Istre i Kvarnera, gdje je sa svojom pjesmom “Na biloj punti” osvojio tri priznanja. Uz, nagradu za najboljeg debitanta, drugu nagradu po ocjenama stručnog žirija, pristigla je i nagrada za najbolji tekst koji je napisao Daniel Načinović. Perovića sada očekuju nastupi i na Splitskom festivalu, kao i na festivalu u Ogulinu, a dobio je i poziv za šibensku Šansonu.
Srce ko Velebit
– Pjesma ‘Na biloj punti’ s kojom sam se predstavio na MIK-u, sanremovskog je zvuka i aranžmana za koji je zaslužan Robert Grubišić. Pjesma je, dakako, ljubavna, pojašnjava Perović koji se iz Istre vratio, kaže, “srca velikog ko Velebit”.
– Cijela atmosfera je bila toliko gostoljubiva i pristupačna i tamošnji ljudi su toliko blagonakloni prema novopridošlicama da sam još pod dojmom, prepričava Perović, dodajući kako je gostoprimstvo u općinama i gradovima gdje je pristizala MIK-ova karavana uistinu bilo izuzetno.
Na Splitski festival odlazi s klapom Niko, i to s pjesmom “Tu sam rođen”, mediteranskom kombinacijom koja, kaže, odgovara Prokurativama i splitskoj publici. Od tog festivala očekuje lijepu atmosferu, a i predstavljanje na takvom festivalu bit će mu dovoljno nagrada. Ipak, ako ‘uleti’ priznanje, neće škodit’, dodaje uz smiješak.
Pozivi u Ogulin i Šibenik
A kad te krene, onda te krene, pa je tako tijekom snimanja pjesme u Splitu Peroviću pristigla i ponuda za festival u Ogulinu. Tu je i samostalni nastup na šibenskoj Šansoni s autorskom pjesmom “O ljubavi”.
Ovaj zadarski pjevač svoje susrete s glazbom vuče od malih nogu, prvo preko obitelji, a potom i putem dugogodišnjeg pjevanja u župnom zboru Vicka Zmajevića u Arbanasima. Iz toga se oformila i klapa Arbanasi koja je djelovala punih deset godina, a ove godine Perović je odlučio podići svoju pjevačku aktivnost na malo viši nivo. Za sad mu ide – uspješno!