Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Znaju što su ulovili ulaskom u EU

Autor: Branko Božić

01.07.2013. 22:00
Znaju što su ulovili ulaskom u EU


Ekipa poznatih lovaca iz Zadra i njegove okolice okupila se pod vodstvom čuvenog čovjeka iz lovstva, lovne kinologije i lovnog streljaštva te neprijepornoga zadarskog fotografa i majstora fotografije Vjekoslava Vjeke Suraća, na tradicionalnom mjesečnom druženju.
No ovog puta lovci su svojim okupljanjem na najbolji mogući način obilježili ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Zaljubljenici u lov, prijatelji i čuvari divljači te čuvari i zaštitari prirodnog okoliša ovaj su čin obilježili svečanom večerom u ponedjeljak navečer u Kožinu i to u lovačkoj kući poznatog kožinskog lovca Rafaela Rafe Puhalovića.
Osim Suraća za bogatom lovačkim stolom još su se našli Jande Strika, Svetko Jurčić, Šime Viduka, Stipe Strika, Pere Peroš, Goran Maletić, Josip Jole Marić, Rafael Puhalović, Marko Lučić, Tomislav Dražović, Tomislav Proroković, Ive Cukar te dvojica doajena zadarskoga lovnog streljaštva Danijel Telesmanić Did i Mate Petrić koji su u bivšoj državi bili prvaci osvojivši titule u gađanju glinenih golubova u disciplini SCET-u.
Lovci su se družili, zabavljali i raspravljali o brojnim temama iz oblasti lovstva, lovne kinologije i streljaštva. Uz ostalo bilo je riječi i o pripremama za skorašnje streljačke manifestacije koje će se sredinom ovog mjeseca održati na novouređenoj streljani Žmirići u Zadru. Po onome što se moglo čuti lovci su jedinstveni u stavu što se tiče ulaska Hrvatske u EU i dobro su upoznati s novim propisima koji će stupiti na snagu kad je po srijedi lovstvo, lovna kinologija i lovno streljaštvo koji su na snazi u zemljama EU-a.