Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Očekuju se gužve cijeli vikend

01.07.2016. 22:00
Očekuju se gužve cijeli vikend


Prvi vikend u srpnju, a u luci Gaženica očekivano gužva od ranih jutarnjih sati. Kolone vozila čekaju u redu za trajekte koji voze na obližnje otoke. Gužva je i na blagajnama, čeka se za kupnju karata.
– Ne čekamo dugo, 10 do 15 minuta, rekla je jedna otočanka, koja je potvrdila kako je u odnosu na prethodne dana jučer ujutro osjetno veća gužva u zadarskoj luci.
Trajekti na liniji Zadar-Preko, najprometnijoj u Hrvatskoj, voze svakih sat vremena, upravo iz razloga kako bi se izbjegle velike gužve i nepotrebno čekanje.
– Ovaj vikend imamo veći broj putnika i vozila. Gužve očekujemo tijekom cijelog vikenda jer je već počela špica turističke sezone. Najviše ljudi putuje za Preko, te Dugi otok, ali su gužve polako počele i na drugim linijama, primjerice za Iž, kazala nam je gospođa Marija, djelatnica Jadrolinije. Dodaje kako nema posebnih pritužbi putnika, ali problemi znaju iskrsnuti kod rezervacije karata.
– Stranci često karte rezerviraju putem interneta, ali ih pojedini zaborave podignuti ili potvrditi kada dođu ovdje, pa bude problema. Uspijemo sve riješiti i konstantno ih upozoravamo kako se rezervacije moraju potvrditi. Dosta ih je upoznato s ovim postupkom, ali iznimki uvijek bude. Ipak, ništa strašno, sve se riješi bez problema.
U koloni vozila većinom strani gosti. Ne čekaju dugo, kažu, 10 do 15 minuta. Organizacija je dobra, luka je odlična, pregledno, djelatnici su ljubazni, informiraju ih o svemu. Nedostatak je jedino manjak hlada jer sunce neumoljivo prži već ujutro. Međutim, talijanski gosti koji su u Zadar stigli iz Torina nisu odviše zadovoljni organizacijom.
– Automobil smo morali ostaviti u koloni, a ja se moram vratiti do blagajne kupiti karte. Bilo bi bolje da se karte mogu kupiti negdje bliže, a ne da se moramo vraćati, kaže Torella iz Italije, koja na Dugi otok putuje u pratnji supruga.