Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Braniteljima je jedina stranka bila Hrvatska

01.08.2010. 22:00
Braniteljima je jedina stranka bila Hrvatska


Premijerka Jadranka Kosor jutros je došla u Zadar i na lokaciji Crvene kuće postavila kamen temeljac na mjestu gdje bi u idućih godinu i pol dana trebala niknuti zgrada sa 65 stanova namjenjenih hrvatskim ratnim vojnim invalidima. Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo 26 milijuna kuna koju će u cijelosti financirati država, odnosno Vlada i resorna ministarstva.
Sa Kosor su u Zadar došli ministri Tomislav Karamarko, Tomislav Ivić, Božidar Kalmeta i Božo Biškupić, te potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič.
– Došla sam ovdje gotovo sa polovicom Vlade, a datum našeg posjeta simbolički je blizu Danu pobjede, Danu domovinske zahvalnosti, i Danu hrvatskih branitelja. Vratit ćemo se ovdje za godinu i pol i braniteljima uručiti ključeve stanova, kazala je Kosor u nastavku se osvrćući na ulogu branitelja.
– Želim reći ono što je vječna činjenica, a to je da se hrvatski branitelji u obrani i oslobađanju domovine nisu borili ni za jednu stranku. Njihova stranka bila je, jest i ostaje Hrvatska. Ovo će biti najbolja čestitka hrvatskim ratnim vojnim invalidima i braniteljima te njihovim obiteljima u Zadru.
U Zadru je premijerku i članove Vlade dočekao gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Jadranku Kosor je pri pozdravu zabunom nazvao predsjednicom Republike Hrvatske.
– U Zadru smo zbrinuli ukupno 442 obitelji hrvatskih branitelja, njih 290 kroz stanove, a njih 152 kroz kredite uz koje su izgradili kuće. Na mjestu gdje danas počinjemo graditi stanove nekad je bila vojarna, praktički u centru grada, koja je 15. rujna 1991. godine oslobođena bez žrtava na obje strane. U blizini smo predvidjeli i novu školu koju će sufinancirati Ministarstvo i Grad Zadar, a bit će izgrađena i društvena prostorija za Mjesni odbor Crvene kuće, kazao je Vrančić naglasivši kako se uz zgradu za ratne invalide već grade stanovi iz programa POS-a, slijedi izgradnja zgrade iz programa socijalnog zbrinjavanja.
Radove je blagoslovio mons. Milivoj Bolobanić.


 KOSOR: VOLIM STONESE


Saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović prije nekoliko dana je oštro napala premijerku Jadranku Kosor. Tada je izjavila:
– Gospođi Kosor, koja je rekla kako zna napraviti dobru krumpir-salatu, bilo bi bolje da guli krumpire nego ljude. Čim su na vidiku izbori, odmah krene turneja Rolling Stonesa, odnosno kotrljajućeg kamenja koje premijerka polaže na svakom koraku – rekla je Antičević-Marinović.
– Mogu samo reći kako obožavam Rolling Stonese, i to od rane mladosti, kazala je u ponedjeljak Kosor.




 SKANDAL U DALJU


Kosor se osvrnula i na skandal koji se u nedjelju zbio u Dalju. Tamo se, nakon što je najavljen govor ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, mikrofona dohvatio osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Kazao je kako je učinjena pogreška u protokolu i kako je red da prvo govori župan, a onda ministri i na kraju predsjednica Vlade.
Tada su mu isključili mikrofon, što je izazvalo reakciju pojedinih iz publike.
– Jučer sam bila u Dalju, na mjestu gdje smo se sjetili hrabrih hrvatskih vitezova koji su branili svoju zemlju i svoj dom, i na tom su se mjestu jučer dogodili neki nemili događaji, apsolutno neprimjereni.