Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Erste pobjednik prvog “Kolovare opena”

01.08.2010. 22:00
Erste pobjednik  prvog “Kolovare opena”


Ponajbolji predstavnici hrvatske odbojke na pijesku u subotu su odmjerili snage na prvom Kolovare openu, turniru koji je zamišljen kao dio programa u svrhu promocije atraktivnih ljetnih sportova, odnosno popularnog zadarskog kupališta.
U organizaciji Kluba odbojke na pijesku Arbanasi i tvrtke Obala i lučice, Kolovare su okupile 12 parova koji su kroz cjelodnevno natjecanje tražili put do naslova, odnosno bogatog nagradnog fonda tvrtke Slad.
– Očekivali smo, kao i u ženskom dijelu turnira, veliku posjećenost. Međutim, kiša koja je padala čitav petak i u subotu ujutro, te oblačno vrijeme u nastavku dana, nisu na plažu izmamili očekivani broj kupača – kaže Karlo Lisica, predsjednik KOP Arbanasi, dodajući:
– Ipak, zaljubljenici u odbojku nisu ostali uskraćeni. Iako vremenske prilike nisu pogodovale kupačima, igrači su ih iskoristili pružajući izvrsne partije s obiljem atraktivnih poteza.
Nakon neizvjesnih mečeva u polufinale su se plasirali KOP Poreč (Žukovski, Obradović) i Nezgodni (Kovačev, Bolić), dok su drugi par činili KOP Žnjan (Glavurdić, Dellorco) i Erste (Perić, Trimčevski). Prvi je susret završio tijesnom pobjedom kaštelansko-posedarske kombinacije koja je s 20:22 odvela Nezgodne na korak do titule. S druge strane, mladi Splićani vodili su tijekom cijelog meča, no nekadašnji prvaci Hrvatske uspjeli su preokrenuti rezultat te u završnici slaviti s 24:22.
U dvoboju za treće mjesto Splićani su s 2:0 u setovima nadigrali Poreč, a Erste je u finalu identičnim rezultatom savladao Nezgodne te u muškoj konkurenciji postao prvi pobjednik Kolovare opena 2010. 
 


Parovi


Erste (Perić, Trimčevski), Nezgodni (Kovačev, Bolić), Žnjan (Delorco, Glavurdić), Poreč (Žukovski, Obradović), Bibano – Bar (Fuzul, Šimunić), Vuvuzele (Surać, Paleka), Nepar (Vabec, Lugar), Vrapče I (Klajić, Ćosić), Vrapče II (Čulina, Dolenec), Mambe (Radošević, Jović), Split (Križanović, Žanić), Bedevije (Sorić, Surić).