Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Slika govori kao tisuću riječi

01.08.2010. 22:00
Slika govori kao tisuću riječi


U sklopu bogatih kulturno-scenskih događanja ovogodišnjeg ninskog Kulturnog ljeta, izložbena galerija ‘Višeslav’ u odnedavno restauriranoj i iz temelja obnovljenoj Baroknoj kući, u subotu navečer brojnim je svojim posjetiteljima priuštila još jedan iznimno značajan kulturni događaj. Upravo zahvaljujući Odjelu za kulturu Grada Nina te su se večeri uz nastup pučkih pjevača ninske muške dalmatinske klape ‘Condura’ štovateljima i zaljubljenicima u fotografiju, sa svojih najnovijih tridesetak ostvarenja, predstavila četvorica ninskih fotografa amatera Ivana Burela, Filip Morović, Ivan Stulić i Marin Stulić.
Ninjane i njihove goste, među kojima je bio i prvi čovjek grada gradonačelnik Emil Ćurko, na početku toplim i biranim riječima pozdravila je u ime organizatora stručna suradnica za kulturu prof. Marijana Ramov. Ona je u prigodnom slovu uz ostalo istaknula kako je ovo druga po redu izložba u tri tjedna u kojoj sudjeluju ninski umjetnici.
– Ovom prigodom posebno bih se zahvalila našim večerašnjim autorima što su tako spremno i odvažno surađivali sa gradskim službama i što sto su se u konačnici odazvali i sakupili hrabrosti predstaviti jedan dio svoje intime, svog hobija, svoje strasti. Kažu da slika vrijedi tisuću riječi. Držim da će ove fotografije svima nama koji putem njih gledamo motive našeg grada i ljude s kojima živimo reći još puno toga.
U nastavku je bilo riječi o biografijama četvorice umjetnika. Jedan među njima, Ivan Stulić, se je u svoje osobno te u ime svojih kolega najtoplije zahvalio na pomoći Grada i njegovih službi u realizaciji ovog događaja, dodavši kako u ninskoj sredini ima još impozantan broj samozatajnih, marljivih i dobrih umjetnika koji bi imali također što pokazati.
Izložbu koju su posjetitelji s posebnim užitkom razgledali, a koja će ostati na postavu do 21. kolovoza u ime nazočnog gradonačelnika Ćurka na prigodan način je otvorila prof. Marijana Ramov. Ovo lijepo i za brojne Ninjane, a pogotovo autore, nezaboravno kulturno događanje na kraju su izvedbom triju skladbi ¨Ruža crvena¨, ¨Dalmatinac¨ te ¨Ruža rumena¨ ¨začinili¨ članovi iz dana u dan u gradu Ninu i njegovoj široj okolici sve popularnije klape¨Condure.