Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uspjeh Antonele Kačan nije iznenađenje

01.08.2010. 22:00
Uspjeh Antonele Kačan nije iznenađenje


Kada smo se zaputili u Francusku nisam očekivala ovako dobar plasman. Bila bih zadovoljna i s 20. mjestom, no na kraju sam uspjela do pobjedničkog postolja. Presretna sam, a treće mjesto bit će mi motiv za daljnji rad i napredak – rekla je Antonela Kačan, 16-godišnja jedriličarka zadarskog Uskoka koja je proteklog vikenda u francuskom Hourtinu osvojila broncu  na Europskom prvenstvu klase Laser 4.7 . Sjajan uspjeh mlade kormilarke izboren u konkurenciji 188 jedriličarki do 18 godina bio je povod tiskovne konferencije održane u press centru JK Uskok.
Nakon Antonele, europske smotre prisjetila i njena trenerica Daniela Gluhan.
– Jako sam sretna s Antonelinom medaljom. Od početka je bila veliki radnik, što je i potvrdila ovom broncom. U Hourtin smo stigli čak sedam dana ranije. Željeli smo se upoznati s uvjetima na jezeru koje je ugostilo Prvenstvo. Oni nisu bili lagani, drugi dan kvalifikacija imali smo i jedan gaf, no Antonela je pokazala psihičku stabilnost koja joj je u konačnici donijela odličje. Iako je ona sama spominjala plasman oko 20. mjesta, ja sam vjerovala da bi mogla ući među prvih 10. Kako je natjecanje odmicalo, pokazala je da je zaslužila i više – biti među prve tri djevojke – zadovoljno će Gluhan, dodajući:
– Nisam iznenađena, premda je Antoneli 16 godina, a nastupala je u U18 konkurenciji. Ona je tek na putu da pokaže koliko može.  
Osmijeh na licu Roberta Sandalića, sportskog direktora Uskoka, govorio je koliko i njegove riječi:
– Nismo zadovoljni, već prezadovoljni. Ovaj je rezultat produkt velikog rada i napora koje svakodnevno ulažu naši jedriličari i njihovi treneri – započeo je Sandalić te se osvrnuo na mjesec u kojem će jedriličari Uskoka nastupiti na još tri velika prvenstva.    
– Lovro Ivanov i Marko Carić jedrit će u Francuskoj na Europskom juniorskom prvenstvu za klasu 470, a na istom mjestu Lovro Strihić i Luka Milardović konkurirat će na juniorskom EP klase 420. Zatim, u Turskoj  krajem kolovoza i početkom rujna slijedi seniorsko EP 470 gdje nastupaju Enia Ninčević i Romana Župan – Sandalić je upoznao medije sa skorašnjim nastupima Uskokovih uzdanica.