Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Borik-Puntamika: Mnogo odlazaka, malo dolazaka

01.08.2011. 22:00
Borik-Puntamika: Mnogo odlazaka, malo dolazaka


Za sada su sigurno otišli Teo Petani koji je pristupio šibenskom Jollyu i Jure Škifić koji će karijeru nastaviti u Sloveniji. Ostali još traže angažman. Nije nemoguće da netko od njih nastavi igrati za Borik – ističe Neven Plantak, trener Borika
Nema priče. Pričati smijete samo kad igrate obranu ili skačete. Tada želim da komunicirate. Osim toga, priče nema! – jednostavan i jasan je bio trener košarkaša Borik-Puntamike Neven Plantak nekoliko trenutaka prije nego sa svojim pomoćnikom Ivanom Juranom počeo prvi trening u pripremama za nadolazeću sezonu 2011./12. Mnogo će mladih igrača prisustvovati na pripremama. Mnogo onih od prošle godine neće. Situacija nije niti blizu jednostavna, jer u odnosu na prošlu sezonu od nositelja igre ostali su samo Marino Jurjević, Mario Pešut, Marjan Čakarun i Josip Mrkić. Od novih igrača za sada je potpisao samo iskusni Domagoj Vidaković.
– Neću vam govoriti da se trudite, da budete angažirani. To valjda sami znate. Očekujem da budete pravi, angažirani, da ne kasnite na treninge – dodaje Plantak, nakon čega se kreće s treningom.
Trening ispred odmora
Rekao je direktor Pero Perić nekoliko riječi, ali one mogu biti “spojene” u jedan kvalitetan pozdrav i naravno ono “slušajte trenera”. I krenulo se s trenigom. I to poprilično rano.
– Ne bih rekao da mi rano krećemo s treninzima. Ovo je već treća sezona da mi krećemo s pripremam 1. kolovoza. To je nužnost. Imamo mladu momčad i potrebno nam je vremena – objašnjava Plantak, a sam Perić je dodao da mladim igračima ne treba previše odmora.
– Njima je puno potrebniji trening nego odmor – kaže Perić.
– Pešut, Jurjević, Čakarun i mladi Mrkić. Od igrača koji su prošle godine sudjelovali u igri, oni su ostali. Stigao nam je Domagoj Vidaković i to je to što se tiče dolazaka. Barem za sada.
Strateg Borik Puntamike ističe da se planira angažman još dva-tri igrača, a također nije nemoguće da netko od igrača koji su nastupali prošle sezone za Borik ostane.
– Za sada su sigurno otišli Teo Petani koji je pristupio šibenskom Jollyu i Jure Škifić koji će karijeru nastaviti u Sloveniji. Ostali još traže angažman. Nije nemoguće da netko od njih nastavi igrati za Borik. U idućih 10-15 dana trebali bismo manje-više riješiti roster za iduću sezonu.
Osim potencijalnih pojačanja u drugom zadarskom A-1 ligašu moraju iskristalizirati i nekoliko mladih igrača koji će uredno participirati u igri, jer u A-1 ligi vrijedi pravilo 92′ godišta, a to znači da će tijekom svih 40 minuta barem jedan igrač tog godišta ili mlađi morati biti na parketu.
– Prošle sezone smo imali Ivana Mikulića koji je iskočio, a ovaj put imamo 5-6 igrača koji su dovoljno mladi, ali niti jedan od njih ne iskače. Kroz ove pripreme morat će se iskristializiratzi dva-tri igrača koji će nam biti korisni za tu ulogu.
Dalmatinska liga
Ništa čudno nije u najavama čelnih ljudi Borik-Puntamike da bi ove sezone veliki uspjeh bio ostanak u ligi. To nije “pila naopako” kakva se mogla čuti protekle sezone u Boriku. Već je realnost. Puntamičani su ostali bez večine momčadi od prošle sezone kada su napravili veliku uspjeh i imali zaista fantastičnu sezonu. Doduše teško je najvljivati sezonu kada se još ne znaju kompletni rosteri ostalih momčadi, ali realno gledajući, liga bi ove sezone trebali biti (za hrvatske uvijete) zaista jaka. Član A-1 lige od ove sezone je i Zadar. Split je (na žalost) proteklih sezona redoviti član i sigurno će ponovo biti jedan od jačih sastava lige, a u A-1 ligu se vratila i jedna šibenska momčad, koja je također vrlo jaka i predvođena zadarskim igračima (Mrva, Josipović, Petani, Vrsaljko…). Osim Jollya u A-1 ligu je ušla momčad Križevaca, koja ima očito velike ambicije i poprilično velik proračun. Njih će voditi Tihomor Bujan, a već sad su zadržali manje-više cijelu momčad od prošle sezone te doveli Mladena Gligoru, Josipa Glavnića i Luku Žitka. Mladen Erjavec je postao trener Svjetsloti, a momčad iz Slavonskog Broda je uvijek u vrhu A-1 lige. Darda je također financijski stabilna, a Alkar i kad ima lošiju momčad (a kako stvari stoje, ove će godine biti nešto oslabljeni) uvijek je neugodan i teško gubi na domaćem terenu.
– Mnogo je jakih i financijski stabilnijih klubova. Sa Zadrom, Splitom i Jollyem liga dobiva na dimenziji, a nikako ne treba zaboraviti niti Križevce koji imaju velike ambicije i nećemo niti spominjati koliko veći proračun od nas. Sigurno je da nas očekuje duga i teška borba za ostanak – zaključio je Plantak.


 NA POČETKU 16


Neven Plantak s pomoćnikom Ivanom Juranom krenuo je u pripreme sa 16 igrača. No, vrlo je vjerojatno da će se uskoro na treninzima pojaviti još nekoliko novih igrača, a sigurno je da dio, pogotovo, mlađih igrača neće biti u rosteru za iduću sezonu. Trenutno na treninzima participiraju: Marjan Čakarum, Toni Jeremić, Tomislav Glavan, Tomislav Grbić, Ive Begonja, Mateo Bobaček, Marino Grabovac, Nikola Blažević, Karlo Ljubičić, Jure Segarić, Niko Marin, Josip Mrkić, Mario Pešut, Josip Mičić, Marino Jurjević i Domagoj Vidaković.