Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

“Krema” hrvatske jazz scene na Škalinama

01.08.2011. 22:00
“Krema” hrvatske jazz scene na Škalinama


Novigradske  ljetne večeri ovog vikenda su  na novigradske Škaline privukle brojne ljude željne dobre glazbe. Matija Dedić trio  i Massimo najzvučnija su  imena ove manifestacije, a  njihovi zvukovi su u petak  oduševili i domaće i strane  goste. Poznate pjesme još  poznatijih glazbenih velikana Franka Sinatre i Arsena  Dedića, izvedene u jazz verziji Massima i Matija Dedić  trija, mnogima su bile melem  za uši.
U petak je nastupao i band  Jazziana Croatica, a u subotu se okupilo nešto manje  ljudi, koji nisu ništa manje  uživali u svirkama Eksperimenta te Valerije Nikolovske i trija Li.Va.Da.U svemu su uživali i izvođači i publika, a zadovoljan je bio i pjevač Kristijan  Beluhan, glazbeni producent  Novigradskih ljetnih večeri.
– Sretni smo što je u Novigradu gostovala ‘krema’ hrvatske jazz scene i nadamo  se da ćemo svake godine uspjeti organizirati jedan ovako glazbeno kvalitetan događaj kakav Novigrad i zaslužuje, rekao je Beluhan.
Generalni pokrovitelji manifestacije su: Općina Novigrad, Turistička zajednica  Općine Novigrad, Coca Cola, Vodogradnja Rijeka i  aparthotel Castrum Novum,  a sponzori Grad Zadar, Zadarska županija, Klima kontakt, Slastibar Riva, dr. Ivica  Vlatković, Co.ing, KUD Fortica Novigrad, Reem electronic, Marjur, Kupin, Zračna  luka Zadar, Mikeli trade,  Donat i Ledo.
Sutra se u Novigradu slavi Dan općine, a uz svečanu  sjednicu održat će se i prigodni program kulturno-umjetničkih društava.