Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ledenko i Čakarun u pohodu na novo odličje

01.08.2011. 22:00
Ledenko i Čakarun u pohodu na novo odličje


Veslači Jadrana Mate Ledenko i Mile Čakarun zajedno s dvojcem pulske Istre Patrikom Prnjakom i Ivanom Pitonom danas započinju s nastupima na Svjetskom juniorskom prvenstvu u engleskom Etonu. Regata će se održati na jezeru Dorney na kojem će se sljedeće godine održati i olimpijska natjecanja u Londonu, a kao što je već uobičajeno, godinu dana prije Olimpijskih igara stazu testiraju juniori. Regatna staza u Etonu od svog je otvaranja 2003. godine ugostila nekoliko velikih smotri, među kojima regatu Svjetskog kupa 2005. i Svjetsko seniorsko prvenstvo 2006..
Naš četverac će, nakon dobrog izdanja na Europskom prvenstvu u Kruszwici i osvajanja brončane medalje, pokušati ostvariti još jedan zapažen rezultat. Konkurencija će na Svjetskom prvenstvu biti kudikamo jača, no hrvatska je posada već dokazala svoju vrijednost i može se s realnim šansama upustiti u borbu za odličja. U pokušaju da izbore jedno od mjesta na postolju pomoći će im i iskustvo s prošlogodišnjeg juniorskog prvenstva u Račicama, koje bi im moglo biti dodatni vjetar u leđa.
Poslije odrađenih dva tjedna priprema na Peruči, a zatim i u Posedarju, završno “peglanje” forme četverac bez odradio je na jarunskom jezeru u Zagrebu. Veslači su iz hrvatske prijestolnice put Otoka krenuli u ponedjeljak, dok su danas na rasporedu prve eliminacijske utrke. Regata traje do nedjelje, 7. kolovoza.
Hrvatska reprezentacija predstavit će se s ukupno 12 veslača raspoređenih u pet posada: muškom i ženskom samcu, dvojcu na pariće te četvercu na pariće i četvercu bez kormilara.