Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Presjek stvaralaštva reggae velikana

01.08.2011. 22:00
Presjek stvaralaštva reggae velikana


Ekstaza je uslijedila na kultnu “Red, red wine”, no mnoštvo je došlo na svoje tek kada su za posljednju pjesmu odlučili otpjevati “Can’t help falling in love with you”
Prema procjenama organizatora, 3.000 Zadrana i njihovih gostiju njihalo se u nedjelju na brojne hitove svjetske reggae atrakcije UB40 koji su nastupili u samom centru Zadra, antičkom Forumu. Kulisu im je te večeri sačinjavao Sv. Donat pa su se tako britanske pridošlice svakako mogle pohvaliti nesvakidašnjim ambijentom kakav se na gostovanjima rijetko vidi.
Duncan Campbell i ekipa koncert su započeli nešto poslije deset sati sa simboličnom “Here I am”, a tijekom večeri, uz nekoliko promotivnih pjesama sa aktualnog albuma, UB40 se publici potrudio dati dugogodišnji presjek svog stvaralaštva sastavljen od pjesama koje su obišle cijeli svijet.
Dakako, ekstaza je uslijedila na kultnu “Red, red wine”, no mnoštvo je došlo na svoje tek kada su za posljednju pjesmu odlučili otpjevati “Can’t help falling in love with you”. Da bi sve proteklo u najboljem redu pobrinuo se organizator osiguravajući dovoljan broj punktova za pića i hranu kao i mobilnih zahoda.
Iako je strano govorno područje izostalo te nedjeljne večeri, za koncert UB40 “potezalo” se ipak i iz drugih država naše regije.
– Zbog UB40 smo pristigli iz Banje Luke. Nije nam bilo daleko, pa smo odlučili spojiti ugodno s korisnim. A i vrijeme nas je poslužilo, pa ćemo možda ostati i još koji dan, kazao je jedan par kojeg smo zatekli u razgledavanju grada poslije koncerta.
Osvrt nakon koncerta dao je i predsjednik TZ grada Zadra Zvonko Šupe:
– Mislim da je bilo odlično. Postigli smo što smo željeli, a to je napraviti pravu sliku iz Zadra koja će se proširiti po cijeloj zemlji, a i šire. Na koncertu sam bio okružen s nekoliko tisuća zadovoljnih ljudi koji su plesali i zadovoljno pjevali pjesme i mislim da smo predvidjeli sve kako se i dogodilo, kazao je Šupe.
Upitan za financijsku računicu “post festum” čelni čovjek TZ grada Zadra kazao je kako je ona bila isplativa:
– Nama se sve isplati, nemamo gubitaka jer nismo firma koja zarađuje na koncertima. Ovakvi koncerti su standardni dio naših promidžbenih aktivnosti i za njih se odlučujemo jer prave jedan prepoznatljiv bum, a u čemu smo i ovaj put uspjeli. No, zajedno s prodanim ulaznicama, sponzorima te našim udjelom uspjeli smo isplatiti potraživanja koncerta, kazao je Šupe.