Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U izvješću ples umjesto KK Zadra i Galićevih zgrada

Autor: Siniša Klarica

01.08.2012. 22:00
U izvješću ples umjesto KK Zadra i  Galićevih zgrada

Foto: Vedran SITNICA



O preoblikovanju KK Zadra, ali i o izvršenju proračuna i rebalansu bit će riječi na sjednici u rujnu, rekao je Vrančić
Gradski vijećnici su danas brzopotezno odradili 34. sjednicu Gradskog vijeća Zadra koja je imala svega sedam točaka dnevnog reda. Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić uvažio je kritike koje su ukazivale da su sjednice Gradskog vijeća postale vrlo naporne, dugotrajne s preko dvadeset točaka dnevnog reda.
Vrančić je to rekao u kontekstu obrazlaganja izvješća o radu gradonačelnika Zadra u prvom polugodištu, a oporbena Irena Dragić iz SDP-a primijetila je da sve vrvi od rasplesanosti i razigranosti djece, aktivnostima uperenih ka povećanju predškolskog standarda, no nema ni slova o privlačenju sredstava iz EU fondova, o problemima stanara u tzv. Galićevim zgradama u Diklu ili u TIZ-ovim zgradama koje nemaju javnu rasvjetu, pa i o poreznom dugovanju KK Zadra.
Grad mora naći put do stanova
Vrančić je odgovorio da će na sljedećoj sjednici u rujnu biti riječi i o preoblikovanju KK Zadra, ali i o izvršenju proračuna i rebalansu. Za Galićeve zgrade je rekao kako je Grad u obvezi stanarima iznaći put do njihovih stanova, ali da su u policiji odbijeni kad su zatražili intervenciju nakon što je Nikša Milinković razrovao pristupni put zgradama, koji je bio na parceli njegove obitelji. No gradonačelnik nije propustio istaknuti da je Zadar uspio, kao malo tko u Hrvatskoj, pokriti vrtićima gotovo cijelu predškolsku dob, za što se godišnje izdvaja oko 8,5 milijuna kuna. Iako je kriza, Grad Zadar je sklopio kolektivni ugovor sa zaposlenicima u privatnim vrtićima pa je sigurno da će u tom dijelu, unatoč krizi, rasti i plaće zaposlenih.
U prostorno-planskom dijelu usvojene su izmjene i dopune PUP-a Smiljevca. Izrađivač plana Vice Tadić iz tvrtke Konus je obrazložio kako se radi o prostoru oko postojećih POS-ovih zgrada u kojem je predviđeno osam zgrada do 9 katova, ali i o prostoru u kojem je povećan predviđen broj parkirnih mjesta, a svaka od 7 parcela ima 30 posto zelenih površina.
Članstvo u udruzi za recikliranje
Vijećnici su prihvatili učlanjenje Grada Zadra u međunarodno Udruženje gradova i regija za recikliranje i održivo gospodarenje resursima. Riječ je o asocijaciji koja broji preko 100 članova, ali čije članstvo, kaže pročelnik za graditeljstvo i zaštitu okoliša Matko Segarić, ne košta puno.
Za suce porotnike u Županijskom sudu u Zadru predloženi su: Radoslav Petani, Ivan Bačić, Ivan Pinjatela, Marinko Zrilić, Ivan Pulić, Bjanka Pavin, Ivan Tomljenović, Boris Šimić, Ivan Vidović, Ante Basioli, Neven Ivan Letinić, Zvonko Buljat, Desa Petani, Maja Kačanić, Damir Veršić, Mate Kurtin, Marija Gadža i Nikola Knez. Novi član Uprave dječjeg vrtića Radost je Franjo Glavaš.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU