Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Uživanje u ‘a cappella’ izvedbama deset klapa

01.08.2016. 22:00
Uživanje u ‘a cappella’ izvedbama deset klapa


 Manifestacija “Zadarski klapski puti” upriličit će se večeras s početkom u 21 sat na Trgu sv. Krševana. Na premijeri tog događaja nastupa deset muških, ženskih i mješovitih klapa.
Ambijent prostora Trga sv. Krševana idealan je izbor za klapsku večer i a cappella izvedbe kojima će se objediniti dvomjesečna izdanja nastupa zadarskih klapa “Klapski puti srijedom” s nastupima klapa iz Zadra i bliže okolice.
– Prvi put se koncert ovakvog tipa održava na prostoru ispred crkve sv. Krševana, za kojeg smatramo kako je ambijentom i akustički savršen upravo za a cappella pjevanje. Nadamo se kako će manifestacija prerasti u tradicionalan susret klapa i u godinama koje dolaze, pa pozivamo sve ljubitelje tradicionalne dalmatinske klapske pjesme da dođu i uživaju u autohtonom glazbenom izričaju Dalmacije, kaže direktor Turističke zajednice grada Zadra Ante Rados, najavljujući ovo okupljanje klapa.
Zadarski TZ organizator je “Zadarskih klapskih puta”, ulaz je besplatan, a nastupit će mješovita klapa “Maraška” Zadar, ženska klapa “Klementa” Arbanasi, muška klapa “Ponistra” Crno, mješovita klapa “Kolajna” Zadar, ženska klapa “Karmel” Turanj, muška klapa “Kaleta” Zadar, ženska klapa “Luna” Kožino, ženska klapa “Kandelora” Zemunik, ženska klapa “Kapric” Zadar i muška klapa “Kožino”.