Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ocu petero djece 3,5 godine života iza rešetaka

01.09.2010. 22:00
Ocu petero djece 3,5 godine života iza rešetaka


Dosuđena mu je najblaža kazna zbog niza olakotnih okolnosti, no on i dalje ostaje u ćeliji zadarskog Istražnog centra do pravomoćnosti presude. Pri izlasku iz sudnice sucu Borisu Radmanu je rekao: – “Hvala, doviđenja!”


Na tri i pol godine života iza rešetaka osuđen je jučer na Županijskom sudu u Zadru Željko Hunjet (45) i to zbog dva razbojstva u dvije zadarske trgovine mješovitom robom uz prijetnju nožem i u vremenskom razmaku od samo pet dana.
Posao Sudskog vijeća kojim je predsjedao Boris Radman u ovom slučaju nije bio težak jer je Hunjet priznao sve što mu se optužnicom i stavljalo na teret, a sve su činjenice bile potkrijepljene i iskazima svjedoka.
Upravo zbog toga pri odmjeravanju zatvorske kazne primjenjen je institut ublažavanja kazne, a u olakotne okolnosti Sudsko je vijeće još uzelo u obzir činjenicu da do sada nije bio osuđivan, da je narušenog zdravlja, otac petero djece, nezaposlen te da on i njegova obitelj živi u vrlo teško materijalnoj situaciji, jer i supruga tek povremeno radi kada uspije naći nekakav posao.
Što se pak, tiče otegotnih okolnosti sudac Radman je naglasio kako je pokazao odlučnost i upornost u razbojstvu i pljački jer je obje pljačke počinio u samo pet dana.
Izricanju presude jučer su prethodili završni govori te čitanje socijalne anamneze i pshijatrijskog nalaza i mišljenja u kojem je u zaključku pisalo kako je Željko Hunjet, kako kažu pravnici, “u trenutku počinjenja kaznenog djela bio ubrojiv”.
Hunjet je inače, otac petero djece i živi u izvanbračnoj zajednici. U pritvoru je od dana uhićenja u veljači prošle godine, a iza rešetaka će čekati i pravomoćnost presude. Pri izlasku iz sudnice gdje je presudu saslušao posve mirno, bez vidljivih emocija, sucu Radmanu je rekao: – “Hvala, doviđenja!”.