Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Limuzinski Cruze dobio peterovratnu verziju

01.09.2011. 22:00
Limuzinski Cruze dobio  peterovratnu verziju


U hotelu Falkensteiner Hotel &  Spa Iadera u tijeku je prezentacija nove peterovratne  izvedbe Chevrolet Cruzea.  U ovih deset dana, koliko  traje prezentacija, kroz Zadar će proći gotovo 200  novinara iz Središnje i Istočne Europe koji će u rutama testne vožnje do Paga,  Vinjerca ili Nina upoznati  zadarski kraj i sve karakteristike novog peterovratnog Cruzea.
Kako je istaknuo jučer na  prezentaciji Andy Higgins,  direktor Chevroleta za Srednju i Istočnu Europu, model je to na koji se u Chevroletu posebno ponose.
Sretan sam što sam ovdje  i što vas mogu upoznati s  četvrtim od šest Chevroletovih automobila koje prezentiramo na tržištu Srednje i Istočne Europe. Višestruko nagrađivan limuzinski  cruze sada je dobio peterovratnu verziju. Uz vrhunsku sigurnost, odvažan ekspresivan dizajn, prostranost i udobnost, dobro drži  podlogu i ima izvanredan  odnos kvalitete i cijene  proizvoda, rekao je Higgins,  uz kojeg je na prezentaciji  bio i Jernej Kolbl, direktor  Chevroleta za Hrvatsku,  Sloveniju i BiH.
Kako je istaknuo Higgins,  Chevrolet je najveći svjetski  brand General Motorsa koji  godišnje prodaje oko 4 milijuna vozila u više od 130  zemalja. Četvrti je po veličini svjetski automobilski  brand kada se radi o prodaji  i jedan je od najbrže rastućih brandova na svijetu.  Ove godine Chevrolet slavi  stotu godišnjicu postojanja.
Upravo su priču o bogatoj  prošlosti i tradiciji ovog  američkog branda u Chevroletu spojili s pričom o  starom Zadru, a dalmatinsku obalu nazvali hrvatskom Kalifornijom.
Novinari iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine,  Slovenije, Srbije, Makedonije, Bugarske, Rumunjske,  Mađarske i Češke kroz testne vožnje i prezentaciju  peterovratnog Cruza upoznat će divan zadarski kraj, a  s obzirom da imaju večeru u  centru Zadra, upoznat će i  sve znamenitosti tog povijesnog grada, rekla je Danijela Kasunić, PR specijalist u Chevroletu.
U promociji novog automobila Chevroletu “pomaže”  i pas dalmatinac pa je Higgins na prezentaciji demonstrirao da je prtljažnik dovoljno velik da u njega stane  101 dalmatinac. Plišani, doduše.
Inače, peterovratni Cruze  kombinira futuristički stiliziranu i prostranu putničku  kabinu i bogatu ponudu  učinkovitih benzinskih i dizelskih motora. U području  sigurnosti nudi bogat paket  sigurnosnih značajki koji  standardno dolazi sa svim  modelima. Peterovratni  Cruze dolazi s poboljšanjima unutrašnjosti iz modelske godine 2012., a kupci  mogu birati između tri različita paketa opreme: LS,  LT i LTZ. U prodaji je po  cijeni od 96.990 kuna za  benzinski model s 1.6 motorom (124 KS) i paketom  opreme LS+ koji uključuje:  ABS, ESP, 6 zračnih jastuka, klima uređaj, CD-radio MP3, električne podizače prednjih stakala, daljinsko centralno zaključavanje. Dizelski model s 2.0  motorom (163 KS) i 6-stupanjskim mjenjačem u prodaji je od 138.000 kuna uz  bogatije pakete opreme.