Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Želio i dalje voziti pa krivotvorio “papire”

01.09.2011. 22:00
Želio i dalje voziti pa krivotvorio “papire”


On je jednostavno i dalje želio voziti pa je  krivotvorio uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti vozača,  no njegova je prijevara otkrivena.
Naime, u srijedu su policijski službenici Druge policijske postaje dovršili  kriminalističko istraživanje nad  74-godišnjim muškarcem kojeg se sumnjiči da je na  zagrebačkom području pribavio krivotvoreno uvjerenje o  zdravstvenoj sposobnosti vozača te ga priložio prilikom  zahtjeva za novom vozačkom dozvolom. Protiv njega je  podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela krivotvorenja isprava i  ovjerovljavanja neistinitog sadržaja.
Vlasnik poduzeća uzeo robu koju nije platio
Benkovački su policajci okončali krim obradu  nad 35-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je počinio  kazneno djelo – prijevare. Policajci su utvrdili kako je kao  vlasnik poduzeća prošle godine i to od mjeseca lipnja do  rujna u više navrata od dvojice proizvođača s benkovačkog  područja preuzeo razno voće i povrće koje ni do danas nije  platio. Proizvođačima je ostao dužan više od 200 tisuća  kuna. Protiv njega je podnesena kaznena prijava.
Čehu na ljetovanju ukraden bicikl
Mladić u dobi od 20 godina zaradio je  kaznenu prijavu zbog provale u hotelsku sobu na Boriku  prošle subote i krađe  prijenosnog računala  i novca. Ukradene su  stvari vraćene 31-godišnjem vlasniku.
No, policajci još ne  znaju tko je tijekom  noći s utorka na srijedu ukrao bicikl  češkom gostu koji ljetuje u Turističkom  naselju Punta Skala u  Petrčanima.  Materijalna šteta iznosi oko  osam tisuća kuna.
Istog dana na Obali  kralja Petra Krešimira u Pakoštanima s  gumenjaka u vlasništvu 50-godišnjeg  slovenskog državljanina ukraden je akumulator i dijelovi izvanbrodskog motora. Materijalna šteta iznosi oko pet  tisuća kuna.
 Talijan platio nedozvoljeno i opasno glisiranje
U Zadarskom kanalu, u srijedu prijepodne  pomorski policajci su oko 11.45 sati u nedozvoljenom  glisiranju gumenim čamcem, i to 100 metara od obale,  uhvatili 53-godišnjeg državljanina Italije. Zbog  počinjenog prekršaja uručen mu je prekršajni nalog s  novčanom kaznom.