Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Daria Kinzer u Zadarskom listu snimala novi spot

01.09.2016. 22:00
Daria Kinzer u Zadarskom listu snimala novi spot


Austrijsko-hrvatska pjevačica Daria Kinzer nastavila je jučer na zadarskom području sa snimanjem glazbenoga spota za svoju novu pjesmu ‘1000 sterne wet’ (1000 zvijezda daleko) i to ni više ni manje nego u novinskoj redakciji Zadarskog lista. Ta pjevačica našoj javnosti je postala poznata zastupajući svoju hrvatsku domovinu 2011. godine pjesmom ‘Celebrate’ (Lahore) na natjecanju Eurosong.
– U pjesmi koju snimamo u Zadru govori se o djevojci i mladiću koji se vole, ali trenutačno ne žive u istom gradu. Taj mladić radi u uredu, kao što je onaj kakvog smo zatekli kod vas u redakciji Zadarskog lista. S obzirom da smo isprva snimali na otoku Pagu, htjeli smo ovaj dio spota s uredskim ambijentom snimiti u Zadru, a Darija je izabrala prostor vaše novine. Zadovoljni smo s onim što smo ovdje dobili, ured nije drugačiji od naših očekivanja, rekao je jučer Markus Holzer iz Step2 productionsa iz Klagenfurta u Austriji, koji je s kolegama ‘uznemirio’ novinare Zadarskog lista na njihovu radnom mjestu, navikle da se nalaze iza kamera i fotoaparata, a ne ispred njih.
Darija nam je, pak, otkrila kako pjesma govori o tome da njezin dragi uporno želi doći do nje, ali mu to ne polazi za rukom.
– Najprije bezuspješno pokuša stići na avion, potom se okreće prijevozu osobnim automobilom, ali mu i to propada. Mogu otkriti vašim čitateljima kako pjesma ipak ima happy end te se njih dvoje uspiju naći. Ovim glazbenim spotom namjeravamo promovirati ovu pjesmu, no njome ujedno želimo najaviti moj novi album, koji planiramo izdati sljedeće godine. Bit će to moj drugi studijski album, nakon što sam u Austriji prije tri godine izdala album ‘Zwischen himmel und erde’ (Između neba i zemlje), priča Kinzer, koja je CD izdala i u Hrvatskoj,a na njemu je, dakako, singl Lahore.
– U razdoblju nastupa na Eurosongu pokušavala sam nešto više od godinu dana glazbenu karijeru graditi u Zagrebu i to suradnjom s Borisom Đurđevićem iz grupe Colonija, ali se ispostavilo kako je Beč ipak pogodniji teren. S obzirom da sam rođena u Njemačkoj, a većinu života sam provela u Austriji, lakše pjevam na njemačkom jeziku, ističe Darija, dodajući kako je i ova pjesma u Austriji trenutačno vrlo popularni šlager, a toga glazbenoga žanra bit će i ostale pjesme koje pripremaju za novi album.
– Htjela bih reći kako jako volim Zadar, odakle je moja majka. U Zadar dolazim od djetinjstva provodeći prosječno po dva ljetna mjeseca, u Diklu živi polovica moje obitelji, a ovom gradu se vraćam i danas, poručila je ova pjevačica, koja je kazala kako je stoga i ekipi koja joj snima spot rekla kako bi snimala u Zadru.